Rețetă de plăcintă italiană cu mere. Cui nu-i place plăcinta cu mere, unul dintre cele mai delicioase și mai consumate deserturi din lume? Iată o rețetă italiană extrem de fină și de gustoasă, care va deveni nelipsită de la mesele în familie!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de plăcintă italiană cu mere. Acest desert savuros poate fi consumat în orice anotimp, fiind extrem de versatil. Dacă scorțișoara îl face perfect în zilele călduroase de iarnă, acesta poate fi consumat și vara, de ce nu fierbinte, însoțit de o porție generoasă de înghețată de vanilie. Iată cum puteți pregăti cea mai delicioasă rețetă de plăcintă italiană cu mere!
Rețetă de plăcintă italiană cu mere
Deși este un desert extrem de gustos, ce poate fi servit cu succes la finele unei cine sau chiar consumat dimineața, însoțit de un pahar cu lapte, prepararea sa nu este atât de complicată pe cât ați putea crede. Mai mult, se prepară cu ingrediente care nu lipsesc din cămara sau frigiderul oricărei gospodine, iar în mai puțin de o oră veți avea pe masă o plăcintă gustoasă și aromată. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!
Citește și: Rețetă de plăcintă cu mere la tigaie
Citește și: Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad
Citește și: Rețetă de biscuiți șprițați. Desertul copilăriei
Ingrediente
- 100 grame unt la temperatura camerei
- 250 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- un vârf de sare
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- 75 ml lapte
- 4 mere
- 1 lingură zahăr brun
- 1/2 linguriță scorțișoară
Cum se face plăcinta italiană cu mere
Mai întâi, se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Între timp, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, untul, zahărul, ouăle, coaja de lămâie și esența de vanilie. apoi, se adaugă puțin câte puțin laptele și se omogenizează bine toate ingredientele.
Merele se curăță de coajă, iar o jumătate dintre ele se taie cubulețe și se adaugă în compoziție. Celelalte mere se taie felii subțiri.
Se tapetează o formă de copt rotundă cu unt și cu făină, după care se toarnă compoziția. Deasupra se așază feliile de mere până se acoperă toată suprafața. Deasupra se adaugă zahărul brun amestecat cu scorțișoara.
Plăcinta se lasă la cuptor timp de 40-45 de minute până se rumenește frumos. Poate fi servită atât caldă, cât și rece.