Rețetă de pogăcele cu cașcaval

.

Pogăcelele cu cașcaval aparțin bucătăriei bănățene și sunt nelipiste de pe platourile cu aperitive. Sunt delicioase, se prepară foarte simplu și îi vor cuceri pe amatorii de produse de panificație. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare pentru această rețetă tradițională. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Pogăcelele sunt originare din Banat și se prepară cu aluat dospit, unt și cașcaval. Se aseamănă cu pateurile franțuzești și se prepară destul de simplu, în mai puțin de oră. Rețeta originală are la bază untură și jumări de porc, însă varianta de mai jos înlocuiește aceste ingrediente cu unt.

Citește și: Rețetă de gem de măceșe

Citește și: Rețetă de cremă pentru eclere. Trucul pentru cea mai delicioasă umplutură

Citește și: Rețetă rapidă de zacuscă. Trucul folosit de Chef Florin Dumitrescu


Citește și: Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Rețeta ideală pentru acest anotimp

Rețetă de pogăcele cu cașcaval – Ingrediente

500 gr făină

250 ml lapte

1 ou

1 linguriță de zahăr

1 linguriță de sare

7 gr drojdie uscată

200 gr cașcaval mai ferm

100 gr unt cu peste 80 % grăsime

1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul


Rețetă de pogăcele cu cașcaval – Mod de preparare

1. Într-un bol, se amastecă făina cernută cu sarea și drojdia uscată. Mai apoi, se adaugă oul bătut cu o furculiță și laptele.

2. Aluatul se frământă bine și se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute, potrivit catine.ro.

3. Mai apoi, se întinde pe masa de lucru, presărată în prealabil cu făină, se unge cu unt și se răzuiește cașcavalul deasupra.


4. Foaia se împăturește în trei. Latura din dreapta o vei suprapune până la jumătatea foii de aluat, apoi suprapui peste aceasta latura din stânga.

5. Repetați același procedeu, apoi lăsați aluatul la frigider pentru 30-40 minute.

6. În această etapă, foaia se întinde pe suprafața de lucru, se unge cu gălbenuș, se răzuiește restul de cașcaval deasupra, apoi se decupează forme rotunde cu un pahar.

7. Pogăcelele se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptor pentrupentru aproximativ 20 minute, la 180 de grade Celsius.

Sursa foto: Freepik