Rețetă de portokalopita. Un desert inedit!

.

Rețetă de portokalopita. De multe ori, asociem desertul cu ciocolata. Însă, putem pregăti unele preparate la fel de delicioase chiar la noi în bucătărie. Dacă v-ați săturat de rețetele clasice, precum cele pentru torturi și chec, noi vă recomandăm una inedită. Rețeta de portokalopita vă va cuceri instant și vă va duce cu gândul la meleagurile splendide din Grecia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de portokalopita. Portokalopita este un desert celebru în Grecia. Deși poate sună pompos, este un preparat foarte simplu. Este, de fapt, o plăcintă însiropată cu aromă intensă de portocale. Aceasta are un gust cu adevărat deosebit, ce te va face să te lingi pe degete. În plus, e și foarte ușor de realizat, astfel că nu necesită foarte multă experiență în bucătărie.

Citește și: Rețetă de prăjitură la cană.E gata cât ai clipi!

Citește și: Sashimi duet de somon și ombrina cu sos asiatic de mango.Rețeta lui Chef Hadad


Citește și: Rețetă salată de icre de știucă.Simplu și rapid!

Citește și: Rețetă mâncare de cartofi fără carne.Ca la mama acasă!

Rețetă de portokalopita – Ingrediente

450 gr foi de plăcintă

6 ouă

100 gr zahăr

30 gr zahăr vanilinat

350 gr iaurt grecesc

5 gr praf de copt

un praf de sare

200 ml ulei de floarea soarelui

coaja rasă de la 2 portocale mari

30 ml esență de vanilie

Ingrediente pentru sirop

500 ml suc proaspăt de la 3 portocale

coaja rasă de la o portocală

300 ml apă

150 gr zahăr

Rețetă de portokalopita – Mod de preparare

1. Cu câteva ore înainte de a vă apuca de gătit, trebuie să desfaceți foile de plăcintă, decongelate, în prealabil, scrie a1.ro. Ulterior, acestea se desfac cu grijă și se lasă să se usuce într-o tavă suficient de mtare.


2. Dacă vreți, le puteți lăsa la loc cald, de seara până dimineața. Ulterior, aceste trebuie sfărâmate ușor și întinse pe tava de coacere. Aveți nevoie de un vas de circa 26/36 cm.

3. După aceea, presărați niște sare peste ouă. Mixați-le împreună cu zahărul până ce obțineți o spumă consistentă.

4. Când spuma e gata, puneți și coaja de portocală, după ce ați răzuit-o foarte bine. Puneți apoi și uleiul și iaurtul în care veți stinge prafu de copt.

5. După ce ați obținut o compoziție omogenă, turnați amestecul deasupra foilor de plăcită din tavă. Lăsați foile să se „hidrateze’ timp de aproximativ un sfert de oră. În acest timp, porniți și cuptorul la 180 de grade.


6. Plăcinta însiropată se lasă la copt timp de 30-35 de minute, la 180 de grade. Vă veți da seama că este gata atunci când capătă un aspect rumen la suprafață.

7. Cât timp se răcește, faceți siropul pentru plăcintă. Stoarceți sucul de la trei portocale și amestecați totul cu apă, coaja răzuită de la o portocală și zahăr. Fierbeți amestectul până ce se topește tot zahărul, iar apoi lăsați totul la răcit.

8. După ce plăcinta s-a răcit suficient, porționați-o după bunul plac și turnați siropul rece deasupra. Dați tava cu preparatul la rece, până ce e absorbit tot siropul. Pentru un rezultat perfect, mai stropiți bucățile de plăcintă, din când în câbd, pentru a nu fi uscată la exterior.

Sursă foto: Shutterstock