Rețetă de post de șnițele din conopidă la cuptor. Conopida are multe substanțe nutritive cu efect benefic pentru organism. Celor care țin post în această perioadă și nu mai au idei de rețete, le recomandăm rețeta de șnițele de conopidă la cuptor. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de post de șnițele din conopidă la cuptor. Postul Paștelui este poate unul dintre cele mai grele din an, având în vedere că durează 40 de zile. Multe persoane care țin post nu mai au idei de rețete și nu știu ce să mai gătească. Ei bine, vă recomandăm rețeta de șnitele din conopidă la cuptor. Este ușor de preparat și este extrem de delicioasă.
Citește și: Borș de fasole cu mămăligă, după rețeta de post a lui Daniel Buzdugan
Citește și:Mâncare de praz cu măsline. Rețetă de post delicioasă
Citește și:Rețetă de zacuscă de pește
Citește și:Rețetă de galani di carnevale sau gogoși venețiene
Ingrediente
-1 conopidă
-150 ml de lapte de ovăz
-100 de grame făină
-1 linguriță de sare
-1 linguriță de ceapă granulată
-1 linguriță de piper alb
-200 grame pesmet Panko sau mai fin
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, se spală conopida și se taie din ea felii groase de 2,5 centimetri. Într-un castron se amestecă făina, condimentele și laptele vegetal până obții un aluat lichid ca de clătite. Într-un alt castron se pune pesmetul și se dă fiecare felie de conopidă prin stratul de aluat apoi prin pesmet.
Se pun feliile de conopidă pe o tavă întinsă acoperită cu hârtie de copt. Se introduce tava la cuptor pentru 40 de minute, iar după 20 de minute se întoarce fiecare șnițel de conopidă pe cealaltă parte. Se mai lasă încă 2- de minunte să se coacă uniform. Poftă bună!
Sursa foto: Canva