Rețetă de prăjitură cu albușuri. Orice am face, cu greu ne putem abține de la dulciuri. Fie că vorbim de ciocolată sau de alte bunătăți, tentația e mare! Dacă doriți să încercați propriul desert, făcut de dumneavoastră, noi vă propunem rețeta de prăjitură cu albușuri. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, se prepară și foarte rapid!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de prăjitură cu albușuri. V-ați săturat de aceleași dulciuri găsite în rafturile magazinelor? Ei bine, dacă vreți să încercați ceva nou, pregătit chiar la dumneavoastră în casă, vă provocăm să încercați rețeta de prăjitură cu albușuri. Veți obține un desert delicios și nu vă trebuie decât doar câteva ingrediente și puțin timp la dispoziție.
Citește și: Rețetă de mâncare de dovlecei cu cartofi.Un preparat delicios
Citește și: Rețetă de zarzavat pentru ciorbă la borcan.Gata în doar o oră!
Citește și: Mâncare cu gogonele și carne.O rețetă surprinzătoare
Citește și: Rețetă de ciorbă ardelenească de porc.Un deliciu!
Rețetă de prăjitură cu albușuri – Ingrediente
700 ml albușuri (2 căni pline)
zahăr pudră
4 gălbenușuri
600 g zahăr
500 g vişine congelate
150 g merişoare uscate
150 ml ulei
2 lingurițe esenţă de vişine
1 praf sare
1/2 plic praf de copt
1 lingură cacao
500 g făină
Rețetă de prăjitură cu albușuri – Mod de preparare
Potrivit retete.unica.ro, în cazul în care aveți albușuri congelate, ele trebuie lăsate la dezgețat cu câteva ore înainte de a trece la treabă. Le puteți pune fie în frigider sau lăsa la temperatura camerei. Pe de altă parte, dacă și vișinele sunt tot congelate, ele nu trebuie lăsat la dezghețat.
Mixați întâi albușurile alături de un praf de sare. Amestecați continuu, până ce simțiți că se întăresc, mai notează sursa menționată anterior.
Treptat, adăugați zahărul și trebuie să bateți apoi albușurile foarte bine, până lucesc și devin foarte tari.
Puneți apoi și gălbenușurile și amestecați pentru a obține un amestec omogen. Turnați uleiul fără să vă opriți din a amesteca.
Mai apoi, puteți presăra făina, treptat, și praful de copt. Amestecați ușor, folosindu-vă de o lingură de lemn, până ce observați că toată făina a fost absorbită. La final, puneți și esența de vișine.
Separat, se lasă 6 linguri de aluat ce trebuie amestecat cu cacaua. Restul de aluat va fi omogenizat cu merișoarele și vișinele.
Luați o tavă destul de încăpătoare și tapetați-o cu unt și pesmet. Puteți opta și pentru o altă variantă, mai exact să o tapetați cu hârtie de copt. Turnați jumătate din compoziția obținută, iar apoi adăugați aluatul cu cacao și compoziția rămasă.
Prăjitura se introduce în cuptorul încălzit preț de 40 de minute. Pentru a vă asigura că este gata, faceți „testul cu scobitoarea'. La final, o puteți tăia după ce s-a răcit, iar pentru un aspect plăcut, o puteți pudra cu zahăr.
Sursă foto: Pixabay