Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert fresh, perfect pentru vară!

.

Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Vara, „vedeta' este cu siguranță înghețata. Totuși, oricât de bună ar fi, parcă uneori simțim nevoia și de alt dulce cu care să ne răsfățăm papilele gustative. Dacă nu aveți nicio idee în acest sens, noi vă venim în ajutor cu o rețetă perfectă de vară, cea de prăjitură cu mango și mere. Iată cât de simplu se prepară!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!


Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Nimeni nu poate rezista unei prăjituri, mai ales dacă are un gust fresh și o textură perfectă. Dacă nu ați încercat-o până acum, vara aceasta să propunem să încercați o rețetă senzațională de prăjitură cu mango și mere. Acest desert se prepară simplu și rapid și cu siguranță va fi pe placul întregii familii.

Citește și: Rețetă de tortellini cu roșii. Un preparat de vară, plin de arome și ușor de făcut

Citește și: Rețetă de prăjitură cu caise, fără zahăr și gluten. Carmen Brumă a dezvăluit secretul ei pentru acest desert delicios


Citește și: Rețetă de Dilly Dog, hotdog-ul care a devenit viral pe Internet. Se prepară foarte simplu

Citește și: Rețetă de înghețată cu pepene roșu. Un desert perfect pentru zilele caniculare

Rețetă de prăjitură cu mango și mere – Ingrediente

  • 2 mere mari, decojite și tăiate cubulețe
  • 1 mango copt, decojit și tăiat cubulețe
  • 200g făină
  • 150g zahăr
  • 3 ouă
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară (opțional)
  • Un praf de sare

Rețetă de prăjitură cu mango și mere – Mod de preparare

Înainte de a vă ocupa de ingrediente, preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți apoi o tavă de copt cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt. În acest fel, prăjitura dumneavoastră nu se va lipi.

Spargeți cele trei ouă într-un bol mare și adăugați zahărul peste. Bateți ouăle cu un mixer sau un tel până ce acestea devin pufoase și își dublează volumul. Faceți această procedură timp de aproximativ 7 minute.

Adăugați apoi, treptat, uleiul. Amestecați apoi la viteză medie, până ce observați că uleiul s-a încorporat în amestec. Faceți la fel și cu laptele, până ce totul se omogenizează perfect.


În alt bol, amestecați făina cu praful de copt și un praf de sare. Puneți treptat de făină peste amestecul umed, utilizând o spatulă sau un mixer la viteză redusă. Amestecați compoziția ușor, până ce ajungeți la un aluat fără cocoloașe.


Pentru un gust și mai bun, adăugați acum esența de vanilie și scorțișoara, dacă doriți. Amestecați apoi totul.

După ce ați spălat și curățat merele de coajă, tăiați-le apoi în cubulețe mici. Faceți același lucru și cu mangoul. Puneți apoi bucățile de fructe în aluat și amestecați ușor, folosind o spatulă.

După aceea, turnați aluatul în tavă și treceți pe deasupra cu o spatulă, pentru o coacere uniformă. Introduceți acum tava în cuptor și lăsați desertul să se coacă timp de 35-40 de minute, scrie spynews.ro.


La final, după ce ați scos prăjitura din cuptor, tăiați-o în pătrate sau dreptunghiuri. Aceasta se poate servi alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Asta a fost tot. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay