Rețetă de prăjitură cu pepene galben. Te-ai săturat de dulciurile cumpărate din diferite magazine sau cofetării și ai vrea să îți delectezi papilele gustative cu ceva nou? Ei bine, noi avem soluția! Îți poți cumpăra ingredientele necesare din lista de mai jos și apoi poți prepara un desert simplu și răcoritor, ideal pentru zilele de vară, cu pepene galben, chiar în bucătăria ta, într-un timp foarte scurt!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI
Este timpul să profiți de zilele caniculare pe care le petreci în confortul casei tale și să te delectezi cu un desert făcut chiar de tine, cu ingrediente sigure și mai ales cu fructul preferat de toată lumea în sezonul cald. Da! Este vorba chiar despre pepenele galben, care este un adevărat curcubeu pe cerul gurii, mai ales în această prăjitură! Trebuie să încerci și tu această rețetă, iar lista cu ingrediente și modul de preparare te așteaptă mai jos!
Citește și: Rețetă de parmigiana de vinete. O delicatesă a bucătăriei italiene
Citește și: Rețetă de mac and cheese, cele mai delicioase macaroane cu brânză
Rețetă de prăjitură cu pepene galben – ingrediente
- 3 ouă
- 1 cană zahăr
- 12 linguri ulei
- 9 linguri făină
- 1 praf copt
- esență de vanilie
- 2 felii pepene galben
Rețetă de prăjitură cu pepene galben – mod de preparare
Ei bine, dacă te așteptai la o rețetă complicată, după ce ai văzut lista de ingrediente sigur ți-a dispărut acest gând. Ce-i drept, rețeta de prăjitură cu pepene galben nu se face deloc greu, ci din contră, are un mod de preparare foarte ușor, ideal chiar și pentru cineva care nu gătește foarte des. Acum, să lăsăm vorba și să vedem cum începem rețeta de prăjitură cu pepene galben.
Pentru început, se bat ouăle cu zahărul până se topește cât de cât, se adaugă uleiul și treptat făina. Praful de copt se stinge cu o linguriță de oțet și se încorporează, iar apoi totul se bate cu mixerul până când devine o compoziție omgenă.
La final se pune și esența, după care se adaugă în compozitie și pepenele galben tăiat cuburi. Se unge tava cu ulei și se tapetează cu făina, apoi se dă la cuptorul preîncălzit timp de 25-30 min. Când prăjitura este coaptă, se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr și se servește alături de cei dragi ție, fie caldă, fie după ce s-a răcit. Poftă bună!
Sursă foto: facebook