Rețetă de prăjitură cu pepene roșu. Vara e în toi, iar tarabele și magazinele abundă de pepeni roșii suculenți. Iată ce rețetă inedită am pregătit pentru tine!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Cât de simplu este să pregătești prajitură cu pepene roșu, unul dintre cele mai iubite fructe în sezonul de vară. Toată lumea îl adoră crud, dar le poate da deserturilor o aromă și un gust unice.
Citește și: Rețetă de ceapă umplută cu pui
Citește și: Rețetă Zaalouk – salată marocană de vinete
Citește și: Rețetă de brioșe cu prune
Citește și: Rețetă de omletă turcească (Menemen)
Rețetă de prăjitură cu pepene roșu. Ingrediente
- 230 g miez pepene roșu
- 3 ouă
- 440 g făină albă
- 70 ml ulei vegetal
- 320 g cremă de unt
- colorant alimentar roșu
- colorant alimentar verde, opțional
- fulgi de ciocolată, opțional
Rețetă de prăjitură cu pepene roșu. Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Unge două forme de tort cu diametrul de 22 cm și tapetează fundul vaselor cu hârtie de copt.
- Într-un blend, mixează miezul de pepene roșu până vei obține un piure.
- Mixează pepenele cu ouăle, făina, uleiul 1-2 minute, la viteză medie.
- Împarte aluatul în ambele forme, apoi dă-le la cuptor pentru 30-35 de minute până trec testul scobitorii. Lasă-le la răcorit.
- Amestecă crema de unt cu colorantul roșu.
- Opțional, poți să amesteci jumătate din cantitatea de cremă de unt cu colorant verde.
- Asamblează prăjitura astfel: pune primul blat, stratul de cremă, al doilea blat și îmbracă cu restul de cremă (roșu sau verde).
- Presară fulgi de ciocolată.
Sursă foto: Profimedia
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik