Dacă sunteți amator de dulciuri, vă recomandăm prăjitura cu piersici, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Rțețta se gătește extrem de simplu și este gata în mai puțin de o oră. Mai jos, regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Prăjitura cu piersici este ideală pentru sezonul cald. Desertul are o textură pufoasă, o aromă unică și nu necesită mult timp de preparare. Pentru această rețetă, puteți folosi piersici proaspete sau puteți opta pentru cele la conservă.
Citește și: Rețetă de gelato cu lămâie
Citește și: Rețetă de piept de curcan la cuptor
Citește și: Trei idei de rețete cu tapioca
Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor cu brânză și usturoi
Rețetă de prăjitură cu piersici – Ingrediente
6 piersici din conservă
250 făină
200 g zahăr
250 ml ulei
150 g cremă de brânză
4 ouă
15 g praf de copt
un strop de coniac (opțional)
1 linguriță vanilie
Rețetă de prăjitură cu piersici – Mod de preparare
1. Într-un bol încăpător, se bat ouăle cu zahărul. Ulterior, adăugați uleiul, crema de brânză și vanilia (și coniacul dacă se folosește).
2. Peste făină, se adaugă praful de copt, apoi se cerne peste compoziția obținută în pasul anterior. Amestecați ușor până când obțineți un aluat omogen.
3. Aluatul se toarnă într-o formă de copt, unsă în prealabil cu unt. Deasupra, se pun piersicile tăiate în felii subțiri, potrivit retete.unica.ro.
4. Prăjitura se coace la 180 de grade Celsius timp de 40 de minute.
Sursa foto: Freepik