Rețetă de prajitură cu stafide și ciocolată

 Oana Pantazi
.

Dacă nu ați încercat până acum această delicioasă rețetă de prăjitură cu stafide și ciocolată, a venit momentul s-o faceți, în special că se apropie sezonul sărbătorilor, perioadă în care desrturile sunt la mare căutare. Nu doar că este un desert simplu de făcut, dar este și extrem de gustos.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de prajitură cu stafide și ciocolată. Dacă doriți să vă impresionați familia și piretenii cu un desert savuros, încercați această rețetă cu ciocolată și stafide, combinația ideală. E simplu de făcut, iar rezultatul este unul demn de un preparat gourmet.

Rețetă de prajitură cu stafide și ciocolată

Nu conține foarte multă făină, nici zahăr excesiv, iar crema de ciocolată gata preparată este un secret pe care trebuie să-l știe doar gospodina. Drept urmare, cu un minimum de efort, veți reuși să preparați un desert perfect în perioada de iarnă și nu numai. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!

Citește și: Rețetă de friptură de vită la cuptor.Fragedă și aromată

Citește și: Mâncare de cartofi cu cârnați.Rețetă ușor de preparat

Citește și: Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză.Simplă și gustoasă!

Citește și: Rețetă de murături în saramură.Simplă și aromată

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 250 g stafide
  • un plic cremă de ciocolată
  • 5 ouă
  • 14 linguri făină
  • 12 linguri zahăr
  • 350 ml apă
  • 7 linguri ulei
  • un plic praf de copt
  • o esență rom
  • o esență vanilie
  • un plic zahăr vanilinat
  • un vârf de cuțit sare
  • 8 linguri de zahăr pentru siropul caramel

Cum se face prăjitura cu stafide și ciocolată

Mai întâi se înmoaie stafidele în esența de rom (dacă aveți rom sau sherry în casă e și mai bine) chiar și cu o seară înainte.

Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul în ploaie. Se mixează până ce spuma devine tare și lucioasă, după care se adaugă laptele și se mai amestecă în jur de 3 minute.

Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și esența de vanilie într-un vas separat, apoi se adaugă, puțin câte puțin peste albușurile bătute și se amertecă ușor, de jos în sus.

Pe urmă se adaugă făina, praful de copt și zahărul vanilinat, iar la final se pun și stafidele, scurse în prealabil de rom și se omogenizează compoziția.

Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius. După 10 minute, creșteți temperatura la 180 de grade și mai coaceți în jur de 20 de minute, până ce blatul e frumos rumenit.

În timp ce prăjitura este în cuptor, se pregătește crema, amestecând plicul de cremă de ciocolată cu laptele rece și cu zahărul, după care se pune la frigider.

Apoi pregătiți un sirop de caramel, din 8 linguri de zahăr și 2 căni de apă. Puneți zahărul să se caramelizeze pe foc, apoi turnați apa și lăsați să scadă puțin.

După ce blatul s-a răcit. tăiați-l în două și însiropați fiecare bucată. Puneți crema de ciocolată pe o jumătate și acoperiți cu cealaltă jumătate. Repetați, însiropând și turnând uniform crema. Se ornează cu nucă de cococos, stafide sau alune mărunțite, după gust.

Prăjitura se lasă 2-3 ore la frigider, pentru a putea fi tăiată mai ușor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton