Rețetă de prăjitură Intercontinental, cu nucă de cocos

 Oana Pantazi
.

Rețetă de prăjitură Intercontinental. Acest desert savuros nu este tocmai simplu de preparat, însă rezultatul merită fiecare minut petrecut în bucătărie. Prăjitura Intercontinental, un mix de stafide, nucă, cocos și cremă fină, va deveni, cu siguranță, preferatul întregii familii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Pentru a prepara o rețetă de prăjitură Intercontinental trebuie mai întâi să vă pregătiți ingredientele, pentru că prepararea ei necesită mai multe etape. În primul rând, desertul necesită trei straturi, iar foile trebuie preparate în casă, o adevărată provocare pentru gospodinele aflate la început de drum. Crema conține 12 gălbenușuri și se prepară la bain-marie, de asemenea un proces destul de laborios. Dar rezultatul, garantat, întrece toate așteptările.

Rețetă de prăjitură Intercontinental

Una dintre cele mai căutate pe internet, rețeta de prăjitură Intercontinental a devenit în timp unul dintre deserturile autohtone preferate. Mixul fin de nuci cu cocos, stafide și cremă de vanilie, îmbogățit cu ciocolată albă și neagră, este absolut fabulos. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai fină prăjitură!

Ingrediente

Foi:

12 albușuri

12 linguri nuci macinate (ușor rumenite în cuptor)

12 linguri zahăr

6 linguri făina

un vârf de linguriță de sare

esențe după gust

coajă de portocală și de lămâie rasă

Cremă:


12 galbenușuri

14 linguri zahăr

2 plicuri zahar vanilinat

8 linguri lapte

300 g unt

50 g nucă de cocos

50 g stafide

50 g ciocolată cu lapte

Topping

50 g ciocolata albă

50 g ciocolata neagră

Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Cum se prepară prăjitura Intercontinental

Rețetă de prăjitură Intercontinental. Mod de preparare.

Foi: Cele 12 albușuri se mixează bine cu zahărul și praful de sare, iar la final se adaugă nucile prăjite și măcinate, amestecate cu făina. Împărțiți compoziția în trei părți și coaceți blaturile într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt. Coacerea se va face la foc mic, timp de 15 minute.

Cremă: Se mixează bine gălbenușurile cu zahărul vanilat, apoi se pune vasul la bain-marie, se adaugă laptele și se amestecă până se topește zahărul și crema începe să se îngroașe. Apoi, se lasă la răcit. Între timp, untul (păstrat la temperatura camerei) se mixează spumă și se adugă câte o lingură din crema făcută la bain-marie, amestecând cu grijă, până se omogenizează complet. Crema se împarte, de asemenea, în trei părți. Peste prima foaie se întinde o treime, iar deasupra punem cele 50 de grame de nucă de cocos.

Pe a doua foaie, deasupra cremei se pun stafidele – tinute în rom, în prealabil – In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora) si o intindem peste a doua foaie. Se adaugă ultima foaie, dar răsturnată, astfel ca deasupra să răîmână partea aflată pe fundul tăvii în timpul coacerii, iar deasupra ei se adaugă ciocolata cu lapte rasă și ultima treime din cremă.

Topping: Deasupra ultimului strat de cremă se adaugă ciocolata albă și cea neagră rase, iar apoi se dă prăjitura la rece pentru câteva ore sau chiar până a doua zi.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton