Rețetă de prăjitură mozaic. Simplu și delicios

 Sutiu Theodora
.

Dacă îți este poftă de ceva dulce într-o zi în care ai fost și la serviciul, rețeta de prăjitură mozaic este salvarea ta. Se prepară destul de repede și va fi pe gustul tututor membrilor familiei tale, mai ale a celor mici care se vor linge pe degete la propriu pentru că toată lumea iubește ciocolata.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pentru a face această rețetă de prăjitură mozaic nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și poate fi ideală, în weekend, atunci când aveți musafiri. Suntem sigură că vor iubi acest desert minunat.

Citește și: Rețetă prăjitură Boema

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mascarpone și fructe

Citește și: Rețetă prăjitură Televizor

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Prăjitură mozaic. Ingrediente

Pentru blat

1 praf de copt

Pentru crema de ciocolată neagră

200 g ciocolată neagră de menaj
200 g frişcă lichidă
100 g unt
30 g zahăr pudră

Pentru crema de ciocolată albă

200 g ciocolată albă de menaj
200 g frişcă lichidă
200 g brânză de vaci cremoasă

Pentru garnitură

100 g alune măcinate mai mare
aşchii de ciocolată

Prăjitură mozaic. Mod de preparare

La început se freacă bine untul împreună cu zahărul. Ouăle se adaugă treptat, făina cernută şi praful de copt şi se frământă un aluat omogen.

Aluatul se pune într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace circa 30 de minute.

În paralel, într-o crăticioară aşezată în apă fierbinte, se pune frişca lichidă şi ciocolata de menaj neagră ruptă bucăţele. Apoi se lasă până se topeşte ciocolata, apoi se ia de pe foc şi se lasă la rece câteva ore.

Apoi, untul se freacă spumă, se adaugă zahărul pudră şi se amestecă energic cu crema de ciocolată, până se obţine o cremă omogenă.

La fel se procedeazpă și cu ciocolata albă, dar în loc de unt se freacă cu brânza de vaci.

Blatul se taie în două, pe orizontală, se întinde crema de ciocolată neagră, intercalând câteva şiruri de cremă cu ciocolată albă. Apoi se acoperă cu al doilea blat, pe care se întinde crema albă rămasă şi se glazurează cu alune măcinate mai mare, scrie clickpoftabuna.

Se decorează cu aşchii de ciocolată.

Sursa foto  Profimedia

Poftă bună!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton