Rețetă de prăjitură pufoasă cu vișine. Aromate și dulci-acrișoare, vișinele sunt perfecte pentru un desert răcoritor, atât vara, cât și iarna, pentru că această prăjitură se pate face chiar și cu fructe congelate. Cu siguranță va deveni preferata întregii familii!
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Folosite în sosuri, siropuri, băuturi alcoolizate și nu în ultimul rând în deserturi, vișinele sunt niște fructe extrem de versatile. Iată așadar cea mai delicioasă rețetă de prăjitură pufoasă cu vișinie, un deliciu în care aceste fructe pline de proprietăți sunt vedeta farfuriei!
Rețetă de prăjitură pufoasă cu vișine
Chiar dacă nu sunt preferatele copiilor, din cauza gustului ușor acrișor, cu siguranță într-o prăjitură pufoasă, pudrată din abundență cu zahăr, vișinele vor face diferența. Nu este o prăjitură hipocalorică, evident, deoarece conține lapte gras, ulei și zahăr, însă una-două bucăți nu vor aduce prejudicii ca, de exemplu, o ciocolată, așa că este un desert perfect pentru o după-amiază în familie. În plus, este simplu de preparat.
Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă cu fructe
Citește și: Rețetă de sufleu de dovlecei
Citește și: Clătite Ana Lugojana sau bănățene. Rețetă delicioasă
Citește și: Chiftele de dovlecei. Rețetă delicioasă și ușor de preparat
Ingrediente
- 5 ouă
- 150 grame zahăr
- 120 ml lapte cu 3.5% grăsime
- un praf de sare
- 10 grame praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
- esență de vanilie
- 100 ml ulei
- 350 grame făină
- 300 de grame de vișine fără sâmburi
- zahăr pudră pentru ornat
Cum se face prăjitura pufoasă cu vișine
Rețetă de prăjitură pufoasă cu vișine. Se spală bine și se curăță vișinele de sâmburi și se presară peste ele puțină făină (pentru a nu se scufunda în aluat în timpul coacerii). Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se separă apoi ouăle, iar albușurile se mixează separat, cu un praf de sare până ce capătă o consistență omogenă, lucioasă.
Gălbenușurile se pun în alt vas și se mixează cu esența de vanilie. Se adaugă uleiul, puțin câte puțin, apoi laptele, iar la final, coaja rasă de la lămâie. Deasupra se toarnă, în poaie, făina cernută și praful de copt, care se amestecă bine până ce compoziția se omogenizează, iar la final se adaugă albușurile, cu o lingură amestecând încet, de jos în sus, pentru a nu se lăsa compoziția.
Într-o tavă neaderentă sau unsă cu puțin unt și tapetată cu făină se adaugă compoziția, care se întinde uniform, iar la final se pun vișinele Se dă prăjitura la cuptor timp de 30-35 de minute, iar mai apoi se verifică cu scobitoarea. Când se rumenește frumos, devenind aurie, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se taie apoi în pătrate egale și se presară cu zahăr pudră (în care puteți pune și puțin zahăr vanilinat).