Prăjitura cu struguri este un desert delicios și ușor de preparat. Rețeta pentru prăjitura cu struguri nu este una complicată, poate fi făcută de orice gospodină și va fi, cu siguranță, apreciată de toată familia. Iată rețeta de prăjitură rapidă cu struguri!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Ingrediente rețetă de prăjitură cu struguri
-120 de grame de unt topit,
-200 de grame de făină,
-65 de grame de zahăr,
-coaja de la o lămâie, vanilie,
-250 de grame de struguri mici,
-3 ouă și 5 grame de praf de copt.
Citește și: Salată de dovlecei.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret
Cum se prepară prăjitura cu struguri
Sparge cele trei ouă cu atenție și amestecă folosind un tel sau o lingură până când devine totul omogen. Pune în ouăle bătute zahărul și continuă să amesteci.
Zahărul trebuie să se încorporeze bine în ouăle pregătite pentru aluatul prăjiturii. Poți folosi orice tip de zahăr.
Cel brun este ideal pentru această rețetă, însă desertul poate fi preparat și cu zahărul alb, potrivit fanatik.ro.
Topește untul înainte de a-l răsturna peste ouăle îndulcite.
Folosește din nou telul și amestecă bine în continuare. Trebuie să ai
grijă să nu se formeze cocoloașe. Untul topit trebuie să se integreze
perfect.
Urmează apoi să razi coaja de la o lămâie peste amestecul inițial. În legătură cu vanilia, două lingurițe de esență din comerț vor fi suficiente. Vanilia se pune după ce ai amestecat coaja rasă de la lămâie. Îi va conferi un gust aparte aluatului tău.
Separat, amestecă făina cu praful de copt și apoi presară totul treptat peste compoziția din ouă, în timp ce amesteci încet – 200 de grame de făină sunt mai mult decât suficiente pentru ca prăjitura să aibă o consistență groasă.
Înainte de a adăuga strugurii negri, spală-i bine, lasă-i la uscat și
trece-i prin făină. Strugurii trebuie amestecați bine în prăjitură
pentru ca ei să fie distribuiți cât se poate de uniform în aluat.
Folosește un vas pe care îl poți introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Vasul trebuie uns bine cu făină și unt înainte de a adăuga aluatul. Nivelează bine aluatul în vasul pe care îl bagi în cuptor.
Prăjitura preparată în doar câteva minute trebuie să stea doar 30 de minute în cuptor.
Rețeta descrisă a fost publicată pe pagina de Youtube Anne Cuisine