Rețetă de prune marinate cu usturoi

 Ifrim Georgiana
.

Prunele marinate cu usturoi sunt delicioase, se realizează extrem de ușor, iar timpul estimat de preparare este de aproximativ 60 de minute. Mai jos, vei reăgi ingredientele necesare și modul de preprare pentru acestă rețetă inedită. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Prunele marinate cu usturoi pot constitui un aperitiv delicios, atunci când ne referim la mesele în familie. Gustul inedit al acestui preparat se combină excelent cu carnea de pui, însă poate fi folosit în nenumărate rețete.

Citește și: Rețete de gogonele murate cu conopidă

Citește și: Salată cu tofu prăjit și avocado. Rețeta pas cu pas

Citește și: Rețete de fasole verde la borcan

Citește și: Musaca de cartofi – 10 rețete simple de musaca de cartofi

Rețetă de prune marinate cu usturoi – Ingrediente

1 kg prune cărnoase, bine coapte, dar nu moi;

2-3 căpățâni de usturoi;

200 g zahăr;

120 ml oțet de 9 grade;

850 ml apă;

10 g sare neiodată;

condimente: frunze de dafin, boabe de piper, ienibahar, cuișoare, scorțișoară.

Rețetă de prune marinate cu usturoi – Mod de preparare

1. Începeți prin a spăla prunele, apoi scoateți sâmburii. Fructele se taie pe jumătate.

2. În locul sâmburilor, se pune câte un cățel de usturoi, apoi prunele se așează în borcanele sterilizate.

3. Într-o oală, pune apa, oțetul, zahărul, sarea și condimentele de mai sus, iar saramura se lasă la foc până ajunge la punctul de fierbere, potrivit spynews.ro.

4. Turnați saramura peste prune, apoi borcanele se bagă în cuptorul preîncălzit la 120 grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton