Rețeta de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin

.

Rețeta de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin. Dacă vrei să pregătești o masă delicioasă în familie, rețeta de pui cremos cu ciuperci în sos de vin sau pui Marsala, este perfectă. Acest preparat a fost inventat de o familie de englezi, din zona de Vest din Sicilia, acolo unde se produce și vinul Marsala. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Rețeta de pui cremos cu ciuperci, în sos de vin. Rețeta puiului Marsala este una senzațională. Vinul fortifiat este folosit în mod obișnuit pentru gătit, dar se poate consuma ca aperitiv. În cazul în care dorești să testezi rețeta și nu poti folosi acest tip de vin, poti folosi un altul asemănător. Iată rețeta completă pentru prepararea puiului cremos cu ciuperci și sos de vin.

Citește și: Rețetă de chili cu fasole neagră și cartofi dulci

Citește și:Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver


Citește și:Rețetă de prăjitură cu piersici

Citește și:Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți

Ingrediente

  • 750 gr piept de pui dezosat
  • sare și piper după gust
  • 125 gr făină
  • puțin oregano uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 25 gr unt
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 200 ml vin Marsala
  • 200 ml smântână de gătit
  • crenguțe de oregano pentru decor.

Mod de preparare

Se porționează pieptul de pui în bucăți și se asezonează cu sare și piper. Se lasă câteva minute acoperite pentru a pătrunde condimentele în carne. Apoi se curăță ciupercile de impurități, se taie în felii cu codite cu tot. Se curăță ceapa, se clătește și se toacă mărunt, iar usturoiul se curăță si se toaca rondele. După care se pregătește un bol în care se mestecă făina cu oregano uscat și se mai adaugă sare și piper.


Se pregătește și o tigate adâncă în care se prepara mâncarea. Tigaia se pune pe foc și se adaugă uleiul și unul in ea. Se trece bucățile de carne prin bolul cu făină și condimente si se rumenesc bine în tigata cu unt și ulei. După ce bucățile de carne sunt sigilate pe toate părtile. se pun într-o farfurie și se acoperă.

Ulterior, se adaugă ceapa, usturoiul și ciupercile în tigara cu grăsime rămasă în urma preparării cărnii de pui. Se amestecă ingredientele prin tigaie pentru a se pătrunde uniform. Apoi se adaugă vinul și se lasă ingredientele să fiarbă în tigaie până când se evaporă alcoolul. Se adaugă smântână și carnea de pui.


Sursa foto: Profimedia / Sursă rețetă: divainbucatarie.ro