Dacă vrei să-ți impresionezi familia și prietenii cu un fel de mâncare special, îți recomandăm o delicioasă rețetă de pui în stil roman. Are un gust incredibil, datorită legumelor și condimentelor, iar prosciutto-ul îi accentuează savoarea. În plus, este extrem de simplu de făcut.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de pui în stil roman. Dacă dorești o masă completă, sățioasă, pe placul tuturor și, nu în ultimul rând, simplu de făcut, îți recomandăm o rețetă cu pui pe cât de gustoasă, pe atât de simplu de făcut. După ce o vei prepara, pieptul de pui, de obicei o carne mai „seacă”, îți va părea un deliciu.
Rețetă de pui în stil roman
O simfonie de culori, gusturi și arome, puiul gătit în stil roman este o delicatesă pe care o vei găti mereu pentru prieteni și familie după ce te va surprinde cu savoarea sa specială. Chiar dacă are mai multe ingrediente, nu este deloc greu de făcut, în schimb rezultatul final este demn de un dish gourmet. Iată ingredientele necesare pentru cea mai bună rețetă în stil roman!
Citește și: Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie
Citește și: Rețetă de înghețată cu lapte condensat
Citește și: Rețetă de supă cremă de creveți
Citește și: Rețetă de tartă cu banane la tigaie
Ingrediente
- 4 bucăți piept de pui și 2 aripioare
- 1 ardei gras roșu, 1 ardei galben
- 100 g prosciutto
- 3 căței de usturoi pisați
- 200 g roșii tocate
- 150 ml vin alb
- 150 ml supă de pui
- ulei de masline
- 2 linguri capere
- o legătură de pătrunjel tocat
- sare, piper, cimbru, oregano
Cum se pregătește puiul în stil roman
Rețetă de pui în stil roman. Bucățile de pui se condimentează cu sare și piper și apoi se prăjesc în ulei încins până ce se rumenesc pe toate părțile. Se scot apoi într-un vas.
În tigaia în care ai prăjit puiul pune la călit ardeii tăiați fâșii și prosciutto-ul, de asemenea tăiat. Se lasă la călit aproximativ 5 minute. Apoi se adaugă cățeii de usturoi pisați și se amestecă ușor, timp de 1 minut, până se întrepătrund aromele. După aceea, se adaugă roșiile, vinul și restul de condimente și se amestecă bine.
Se adaugă apoi și carnea de pui peste ingredientele din tigaie și supa de pui. Amestecă totul din nou, micșorează focul și lasă la fiert, cu capacul pus, aproximativ 15 minute, până se pătrunde și puiul.
Pătrunjelul tocat și caperele se pun înainte de servire. Poftă bună!
Dacă îți place carnea de pui, încearcă și aceste rețete cu piept de pui și cartofi sau află cum poți să faci un ostropel de pui cu smântână savuros