Rețetă de pui puttanesca. Un preparat delicios!

.

Rețetă de pui puttanesca. Puiul în stil puttanesca este o rețetă tradițională din gastronomia italiană, care se prepară cu roșii proaspete, mirodenii și ulei de măsline, care-i conferă o aromă specifică. Pentru rețeta de pui puttanesca se folosește de obicei piept de pui, care este de obicei tăiat în bucăți și gătit într-o tigaie împreună cu sosul puttanesca. Preparatul poate fi servit alături de paste sau de alte garnituri, precum cartofi prăjiți sau salată verde.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Rețetă de pui puttanesca. Puiul puttanesca este o reinterpretare a rețetei clasice de paste puttanesca. Puiul puttanesca este un preparat mai hrănitor cu o textură mai sațioasă. Este o opțiune delicioasă pentru cei care doresc o variantă mai consistentă a unui preparat italian tradițional. Unul dintre elementele cheie din rețeta de pui puttanesca este sosul, care conține de obicei usturoi, ulei de măsline, roșii tocate, anșoa, măsline negre, alune, capere și condimente.

Citește și: Rețetă de gogoși la cuptor


Citește și: 3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste

Citește și: Rețetă de dulceață de salcâm

Citește și: Rețetă fasole verde la tigaie

Rețetă de pui puttanesca. Ingrediente

  • 4 bucăți pui (piept, de preferat)
  • 2 cepe medii, tocate
  • 200 g roșii tocate
  • 3 căței de usturoi
  • 8 linguri (120 ml) vin alb/supă de pui sau legume/apă
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1 linguriță busuioc
  • ulei pentru prăjit
  • 75 g măsline
  • 3 lingurițe capere
  • sare și piper după gust

Rețetă de pui puttanesca. Mod de preparare

  1. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu.
  2. Adăugați bucățile de piept de pui în tigaie și gătiți-le până devin aurii pe ambele părți. Asigurați-vă că pieptul de pui este gătit complet în interior. Transferați puiul pe o farfurie și păstrați-l cald.
  3. În aceeași tigaie, adăugați usturoiul tocat și gătiți-l timp de aproximativ un minut, până devine aromat.
  4. Adăugați 4 linguri vin alb, roșiile tocate, măslinele, caperele și ardeiul iute (dacă doriți un sos mai picant). Amestecați ingredientele și lăsați sosul să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, până când se îngroașă ușor.
  5. Adăugați bucățile de piept de pui în sosul puttanesca și continuați să gătiți timp de încă 5-7 minute, până când puiul se încălzește bine și se îmbibă cu aromele sosului.
  6. Înainte de a servi, presărați pătrunjelul tocat deasupra preparatului și ajustați gustul cu sare și piper.
  7. Serviți puiul puttanesca alături de paste gătite al dente sau cu o garnitură la alegere. Puteți alege paste cum ar fi spaghetti sau linguine.

FOTO: Pexels