Rețetă de risotto cu dovlecei. Risotto nu este denumirea italiană pentru clasicul pilaf, ci un preparat cu o cremozitate aparte, paradoxal, simplu de făcut. Iar în combinație cu dovleceii se transformă într-un fel de mâncare gourmet, perfect pentru cinele în familie sau pentru zilele de weekend.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Fimosul risotto, un preparat de sorginte italiană, este gătit acum pe scară largă, în diferite forme și combinații, din care au dispărut untul și vinul alb, ingredientele care schimbă gustul și îi dau cremozitate. Noi vă invităm să preparați o rețetă savuroasă, ce conține dovlecei, legume ce complimentează perfect gustul risotto-ului.
Rețetă de risotto cu dovlecei
Untul, vinul și parmezanul nu trebuie să lipsească din clasica rețetă de risotto cu dovlecei, secretul fiind cremozitatea specială a acestui preparat care îl deosebește de orezul pe care îl cunoaștem din copilărie. Nu este deloc complicat de făcut, iar rezultatul întrece orice așteptări. IAtă de ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti faimosul risotto!
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 300 g orez pentru risotto
- o ceapă
- 1 morcov mic
- un pahar de vin alb (e indicat sec)
- 1 l supă de oase sau vegetală
- 60 g parmezan
- 40 g unt (o lingură)
- ulei de masline extravirgin
- sare, piper
- pătrunjel proaspăt
Citește și: Rețetă tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară
Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână
Citește și: Rețetă tort Red Velvet. Ideal pentru orice ocazie
Citește și: Cea mai bună ciorbă de burtă DE POST. Ingredientul-minune care o transformă într-un adevărat deliciu
Cum se prepară risotto cu dovlecei
Rețetă de risotto cu dovlecei. Se călește ceapa tăiată cubulețe în 2-3 linguri de ulei de măsline sau în unt, iar după ce devine sticloasă se adaugă morcovul, iar la urmă orezul. Se amestecă bine, cu o lingură non-aderentă, timp de 2-3 minute, apoi se adaugă vinul alb, de preferință sec.
După ce zeama scade puțin, se adaugă dovleceii tăiați cubulețe sau rondele și un polonic din supa de oase/carne/legume, care trebuie să fie fierbinte, sare și piper (atenție la sare, la final veți adăuga parmezan, care este destul de sărat!). Operațiunea se repetă pe măsură ce orezul începe să se umfle și zeama să scadă. În circa 20 de minute, orezul ar trebui să fie al dente.
După ce opriți focul, adăugați untul și parmezanul și amestecați bine, pentru a obține cremozitatea dorită. Risotto-ul se servește cald, cu parmezan ras și pătrunjel proaspăt tocat deasupra.
Foto: Shutterstock