Rețetă de ruladă cu tofu și ciuperci. Delicioasă, de post și sănătoasă

O rețetă ușor de făcut, delicioasă și care nu necesită prea mult timp în bucătărie. Rulada cu tofu și ciuperci are un gust inedit, fiind ideală pentru o masă rapidă și sănătoasă. Poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca fel principal. Mai jos găseșto ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Tofu este o alegere perfectă pentru cei care doresc să înlocuiască carnea într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Fie că îl folosești în preparate sărate sau dulci, tofu adaugă proteine de calitate și este o sursă excelentă de nutrienți.

Citește și: Rețeta de scovergi de post a Ginei Bradea

Citește și: Rețetă de prăjitură cu cremă de iaurt și marmeladă

Citește și: Ce este „taci și înghite' – rețetă

Citește și: Rețetă de spanakopita vegană – plăcinta grecească cu tofu și spanac perfectă pentru post

Rețetă de ruladă cu tofu și ciuperci – Ingrediente

540 g brânză tofu

100 ml lapte de cocos

20 g semințe de chia (hidratare)

50 g făină

Ulei

1 bucată ceapă

6 căței usturoi

500 g ciuperci

125 ml vin alb

0,5 linguriță cimbru uscat

Sare

Piper

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

30 g făină

Semințe de susan

Rețetă de ruladă cu tofu și ciuperci – Mod de preparare

1. Mărunțește tofu și pune-l într-un bol. Adaugă laptele de cocos, semințele de chia hidratate și amestecă bine.

2. Încorporează făina și amestecă din nou.

3. Încălzește ulei într-o tigaie, adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și sotează-le 2 minute.

4. Adaugă ciupercile tăiate mărunt și lasă-le să se înmoaie, potrivit bucatarialidl.ro.

5. Pe o folie de aluminiu unsă cu ulei, întinde amestecul de tofu, lăsând o margine de 3-4 cm. Pune umplutura de ciuperci și rulează.

6. Așază rulada într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-o la 190 °C timp de 40 de minute.

7. După 40 de minute, scoate rulada, îndepărtează folia de aluminiu, unge cu ulei și presară semințe de susan.

8. Coace încă 10-15 minute până devine aurie și crocantă.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton