O rețetă ușor de făcut, delicioasă și care nu necesită prea mult timp în bucătărie. Rulada cu tofu și ciuperci are un gust inedit, fiind ideală pentru o masă rapidă și sănătoasă. Poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca fel principal. Mai jos găseșto ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Cuprins
Tofu este o alegere perfectă pentru cei care doresc să înlocuiască carnea într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Fie că îl folosești în preparate sărate sau dulci, tofu adaugă proteine de calitate și este o sursă excelentă de nutrienți.
Citește și: Rețeta de scovergi de post a Ginei Bradea
Citește și: Rețetă de prăjitură cu cremă de iaurt și marmeladă
Citește și: Ce este „taci și înghite' – rețetă
Citește și: Rețetă de spanakopita vegană – plăcinta grecească cu tofu și spanac perfectă pentru post
Rețetă de ruladă cu tofu și ciuperci – Ingrediente
540 g brânză tofu
100 ml lapte de cocos
20 g semințe de chia (hidratare)
50 g făină
Ulei
1 bucată ceapă
6 căței usturoi
500 g ciuperci
125 ml vin alb
0,5 linguriță cimbru uscat
Sare
Piper
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
30 g făină
Semințe de susan
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/coperta-noua-6.jpeg)
Rețetă de ruladă cu tofu și ciuperci – Mod de preparare
1. Mărunțește tofu și pune-l într-un bol. Adaugă laptele de cocos, semințele de chia hidratate și amestecă bine.
2. Încorporează făina și amestecă din nou.
3. Încălzește ulei într-o tigaie, adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și sotează-le 2 minute.
4. Adaugă ciupercile tăiate mărunt și lasă-le să se înmoaie, potrivit bucatarialidl.ro.
5. Pe o folie de aluminiu unsă cu ulei, întinde amestecul de tofu, lăsând o margine de 3-4 cm. Pune umplutura de ciuperci și rulează.
6. Așază rulada într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-o la 190 °C timp de 40 de minute.
7. După 40 de minute, scoate rulada, îndepărtează folia de aluminiu, unge cu ulei și presară semințe de susan.
8. Coace încă 10-15 minute până devine aurie și crocantă.
Sursa foto: Freepik