Rețetă de rulouri cu smântână și nucă

.

Dacă ai rămas în pană de idei și ți-e poftă de ceva dulce, îți recomandăm rulourile cu smântână și nucă. Se prepară foarte simplu, au o textură fragedă și te vor uimi prin gustul delicios. Ingredientele necesare și modul de preparare le găsești mai jos. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI


Rulourile intră în categoria deserturilor tradiționale. Sunt perfecte pentru zilele de vară, dat fiind că se prepară rapid și fără mult efort, iar aroma lor îți va trezi instant amintiri ale copilăriei.

Citește și: Rețetă de parizer de casă. Roxana Blenche a explicat toate etapele preparării pas cu pas

Citește și: Rețetă de cartofi duchesse. Un preparat culinar simplu și foarte gustos

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert fresh, perfect pentru vară!


Citește și: Cum să faci iaurt acasă

Rețetă de rulouri cu smântână și nucă – Ingrediente

Pentru rulouri:

280 g făină

½ linguriță praf de copt

Un praf de sare

8 g zahăr vanilat

100 g unt

200 g smântână

1 gălbenuș de ou

Pentru umplutura de nucă:

150 g nuci

1 albuș de ou

4 linguri de zahăr

150 g brânză de vaci

1 gălbenuș de ou

Rețetă de rulouri cu smântână și nucă – Mod de preparare

1. Pentru a prepara aluatul, amestecă într-un bol făina, praful de copt, sarea și zahărul vanilat.

2. Ulterior, adaugă untul rece în făină și frământă cu mâinile până se formează firimituri, potrivit romaniatv.net.

3. Adăugați smântâna și gălbenușul de ou, apoi frământați până obțineți un aluat omogen. Acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru 15 minute.


4. Pentru a prepara umplutura, începeți prin a bate albușul de ou cu zahărul folosind un mixer. Adăugați apoi nucile măcinate.

5. Aluatul se împarte în patru părți egale, iar fiecare bucată se întinde într-un strat de aproximativ 20 cm în diametru.

6. Fiecare strat se taie în 8 triunghiuri. Adăugați umplutura de nuci pe partea laterală și rulați într-o rolă.

7. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Rulourile se coc pentru aproximativ 15-20 de minute.

Sursa foto: Pixabay