Rețetă de salată coleslaw cu varză, morcov, mere și sos de iaurt. Este sățioasă și taie pofta de dulce

.

Rețetă de salată coleslaw cu varză, morcov, mere și sos de iaurt. Este sățioasă și taie pofta de dulce. Vrei și tu să-ți delectezi papilele gustative cu mâncăruri care de care mai sofisticate. Ei bine, dacă încă nu ai garnitură, ce ai spune de o salată coleslaw? Este delicioasă și se îmbină perfect cu numeroase feluri de mâncare! Trebuie să o încerci cel puțin o dată!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Salata Coleslaw cu un dressing cremos, este printre cele mai consumate garnituri și una dintre cele mai cerute când vine vorba despre o masă savurată în oraș. Totuși, ea se potrivește foarte bine cu preparate grill sau pui și constituie o masă sățioasă, numai bună pentru prânz ori cină. Află cum să faci salată Coleslaw acasă, cu un gust unic și special!

Citește și: Rețetă de icre de brânză

Citește și: Rețeta de cheesecake a lui Carmen Brumă

Citește și: Elena Udrea i-a transmis, din închisoare, un mesaj fiicei sale, de ziua ei: „Îmi cer iertare pentru că nu îți sunt alături'


Citește și: Cine este Cristina Joia de la Visuri la Cheie. A divorțat în mare secret de fostul soț

Rețetă de salată coleslaw cu varză, morcov, mere și sos de iaurt -Ingrediente

  • 1 lingurita zeamă de lămâie
  • 2 morcovi mari
  • 1 măr mare
  • 1 varză mare
  • 1/2 lingurita sare
  • frunze pătrunjel proaspăt

Cum se prepară sosul de iaurt pentru salata coleslaw

  • 200 gr iaurt
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță oțet
  • 1 linguriță muștar
  • sare, piper

Nu, nu se prepară deloc greu, ci din contră, se pun într-un bol toate aceste ingrediente și se amestecă până când se omogenizează. După ce este gata sosul de iaurt, se dă la rece pentru o perioadă de timp, iar apoi se adaugă peste salata coleslaw pregătită în tot acest timp.

Rețetă de salată coleslaw cu varză, morcov, mere și sos de iaurt – mod de preparare

Ei bine, fiindcă vorbim de o salată, modul de preparare nu este deloc unul complicat. Mai concret, varza trebuie tăiată fideluță, indiferent că alegi varză albă sau varză roșie, iar morcovul trebuie ras pe o răzătoarea medie sau mare. Spre deosebire de varză și morcov, ceapa se toacă foarte mărunt, cât de mic posibil.


Când sunt toate legumele tăiate, se pun într-un vas mare și se amesteca puțin cu restul de ingrediente. Salata se acoperă cu o folie transparentă sau cu un capac cât timp se răcește și sosul de iaurt pregătit anterior. Mai apoi, când sosul de iaurt este rece, se adaugă peste salată și se amestecă până când se integrează perfect printre legume. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics