Rețetă de salată de broccoli cu bacon. Deși o legumă extrem de sănătoasă, broccoli nu atrage atenția adulților pofticioși și nici nu este favorita copiilor, dar în această salată cu bacon prăjit va deveni, cu siguranță, vedeta farfuriei și preferata întregii familii.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de salată de broccoli cu bacon. Explozia de culori, arome și texturi pe care le aduce această salată, care te încântă nu doar vizual, ci și la nivel de papile gustative, va transforma broccoli în leguma preferată a întregii familii. În plus, este și extrem de simplu de făcut.
Rețetă de salată de broccoli cu bacon
Roșu, galben, portocaliu și verde sunt culorile care vor face din salata de broccoli un dish gourmet, cu atît mai mult cu cât gustul legumelor va fi perfect potențat de baconul crispy și de dressingul cu maioneză și smântână. În plus, delicioasa salată se prepară cât ai clipi și este extrem de sățioasă. În plus, conținutul caloric este decent, fiind una dintre rețele folosite în dieta Dukan. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!
Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
Ingrediente
250 g bacon
1 broccoli mare
1 morcov mare
1 ceapă roșie mică
1 ardei roșu gras mic
1/2 cană nuci
pătrunjel pentru ornat
Pentru dressing
150 ml maioneză
150 ml smântână
sucul de la o lămâie mică sau lime
1/2 linguriță sare
linguriță piper negru – după gust
Cum se prepară salata de broccoli cu bacon
Rețetă de salată de broccoli cu bacon. Se încinge cuptorul la 200 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Bucățile de bacon se pun în tavă și se lasă în cuptor până devin crispy. După ce se rumenesc, se oprește focul și se lasă baconul la răcit. Ulterior se taie în bucățele pătrate.
Între timp, într-un bol se amestecă bine toate ingredientele pentru dressing și se potrivește gustul de sare și de piper. În funcție de mărimea broccoli-ului, puteți suplimenta cantitatea de maioneză și smântână.
Apoi, legumele pentru salată se taie, de asemenea, în cubulețe. Se pun în bolul în care ați amestecat dressingul, împreună cu baconul tocat, și se omogenizează. Se poate servi cu pătrunjel tocat mărunt deasupra, dar și cu bucățele de brânză cheddar sau blue cheese și boabe de strugure.
Foto: Shutterstock