Rețetă de salată de broccoli cu maioneză de avocado. Cu siguranță, broccoli nu este leguma preferată a copiilor și nici adulții nu se dau în vânt după ea, însă în anumite combinații această legumă pe nedrept pusă la colț devine delicioasă. Iată cum puteți pregăti unul dintre cele mai delicioase preparate cu broccoli!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!
Rețetă de salată de broccoli cu maioneză de avocado. Aceste legume au beneficii multiple pentru sănătatate, așa că este indicat să le integrăm în meniul săptămânal, dacă nu în cel zilnic. Iată cum puteți prepara cea mai delicioasă salată, perfectă în perioada postului și nu numai!
Rețetă de salată de broccoli cu maioneză de avocado
Culoarea verde a avocadoului și cremozitatea sa vor complimenta perfect broccoliul, iar gustul, potențat de ceapă, într-o combinație inedită cu migdale și merișoare sau stafide, va fi unul perfect și, în egală măsură, surprinzător. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara o delicioasă și inedită salată de vară.
Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt
Citește și: Rețetă de varză tocată la murat. Perfectă pentru iarnă
Citește și: Rețetă de supă italiană cu paste
Citește și: Rețeta de „Crispy fish Buritto’ a lui Chef Ștefan Popescu. A creat-o special pentru Ed Sheeran
Ingrediente
- 1 broccoli mare
- 1 ceapă roșie medie, tăiată cubulețe
- 1/2 cană de migdale prăjite și tocate
- 1/2 cană de stafide sau merișoare uscate
- sare
- piper
Pentru maioneza de avocado:
- 1 avocado copt
- 1 lingură de muștar
- sucul de la o lămâie
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1/4 cană de ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Cum se prepară salata de broccoli cu maioneză de avocado
Se spală bine broccoliul și se taie taie-l în bucăți mici, cu to tcu tulpini. Se pune la fiert apoi în apă cu sare în jur de 5 minute sau până se înmoaie puțin, dar rămâne încă al dente. Se scoate apoi broccoliul din oală, se strecoară și se pune într-un vas cu apă cu gheață preț de un minut, pentru a opri gătirea și a-și păstra culoarea.
Apoi se prepară maioneza de avocado. Se scoate sâmburele și se pune pulpa de avocado în blender, unde se adugă muștarul, sucul de lămâie, usturoiul, sarea și piperul. Se mixează la viteză medie, adăugând puțin câte puțin uleiul de măsline, până ce ocmpoziția devine cremoasă și începe să arate ca o maioneză.
Broccoliul răcit și scurs de apă să combină într-un vas cu ceapa roșie, migdalele și stafidele (merișoarele). Pe deasupra se adaugă maioneza de avocado și se amestecă până ce broccoliul este complet acoperit de sos. Dacă este nevoie, mai puteți adăuga sare și piper.
Salata se servește imediat, dar poate fi păstrată, acoperită (deoarece avocado își schimbă culoarea), și la frigider pentru câteva ore.