Rețetă de salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

.

Dacă doriți un prânz sau o cină fresh, cu puține calorii, dar extrem de gustoasă, trebuie să încercați cea mai delicioasă rețetă de fasole verde cu iaurt și usturoi. Se face cât ai clipi și poate fi consumată atât ca fel principal, cât și ca garnitură, alături de preparate din carne.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de salată de fasole verde cu iaurt și usturoi. Când vara își intră în drepturi, carnea începe să nu mai reprezinte vedeta din farfurie, locul său fiind luat de legume. Una dintre cele mai delicioase, dar și simple rețete se face din fasole verde, preparat unde usturoiul este la loc de cinste, pentru că el dă aroma inconfundabilă a acestui preparat. E extrem de simplu de făcut și, dacă nu dispuneți de prea mult timp, puteți folosi și fasole la conservă.

Citește și: Rețetă de cheesecake din 3 ingrediente


Citește și: Rețetă de chec cu mac și lămâie, fără gluten

Citește și: Rețetă de plăcintă de post cu leurdă

Citește și: Rețetă de supă cremă de urzici

Ingrediente

  • 500 g de fasole verde
  • 200 g de iaurt grecesc
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • mărar sau pătrunjel

Cum se face salata de fasole verde cu iaurt și usturoi

În prealabil, se pune la fiert apă cu sare într-un vas. Între timp se curăță se spală și se taie fasolea (e foarte gustoasă și cea galbenă) în bucățele. apoi, se pune fasolea la fiert, dar nu mai mult de 7 minute, până devine al dente (nu o fierbeți excesiv!). După ce a fiert, se strecoară și se trece rapid printr-un jet de apă rece.


Se amestecă amestecă iaurtul grecesc cu usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, sucul de lămâie și se asezonează cu sare și piper, după gust. Se amestecă totul până la omogenizarea completă.

Se toarnă apoi dressingul de iaurt peste fasolea fiartă și se amestecă. Puneți preparatul la frigider pentru cel puțin o oră, pentru a se contopi aromele. Se servește rece, cu mărar sau pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Dacă doriți, la servire mai puteți adăuga o lingură de iaurt. Poate fi consumat ca atare, dar și ca garnitură lângă o friptură.