Rețetă de salată de sfeclă roșie pentru iarnă. Savoare și culoare!

.

Se apropie sezonul rece, așadar vă recomandăm să încercați o rețetă de salată de sfeclă roșie simplă și delicioasă. Merge perfect alături de fripturi și cartofi, dar și în combinație cu orez sau alte legume. Gustul ei dulce-acrișor va fi pe placul întregii familii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de salată de sfeclă roșie pentru iarnă. Sfecla este o legumă extrem de versatilă și se potrivește perfect alături de preparatele din carne, mai ales dacă gustul ei este potențat și cu puțin hrean. E aromată, hrănitoare, iar culoarea ei intensă o transformă rapid în vedeta farfuriei. Nu în ultimul rând, se pregătește repede și, conservată, ține o perioadă îndelungată.


Rețetă de salată de sfeclă roșie pentru iarnă

Sfecla poate fi gătită într-o mulțime de feluri, putând fi consumată inclusiv crudă, în salate, sau sub formă de supă-cremă, un alt deliciu. O variantă la fel de gustoasă este și conservarea ei pentru iarnă, cu oțet și hrean. Va fi o garnitură excelentă pentru fripturi, dar și pentru alte feluri de mâncare – cum ar fi cartorii, orezul și chiar fasolea ori lintea. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara.

Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou


Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Ingrediente

  • 1 kg sfeclă roșie
  • 15 g chimen
  • 15 g sare (o linguriță cu vârf)
  • 30 g zahăr (o lingură cu vârf, doar dacă vă place mai dulce)
  • o rădăcină de hrean ras
  • 2 frunze dafin
  • 15 g piper
  • 120 ml oțet

Cum se prepară salata de sfeclă roșie

Rețetă de salată de sfeclă roșie pentru iarnă. Sfecla se fierbe sau se coace în cuptor. Vă sugerăm să încercați cea de-a doua variantă, este mult mai gustoasă, iar sfecla își păstrează culoarea, dar și calitățile nutritive. Puneți-o, așadar la cuptorul preîncălzit pentru cel puțin o oră, într-o tavă sau învelită în folie de aluminiu. Pentru a vă asigura că este coaptă, încercați-o cu furculița.


După ce se răcește, curățați sfecla roșie și tăiați-o cubulețe. De asemenea, o puteți da pe răzătoarea mare sau o puteți felia, în funcție de preferințe. Într-un vas încăpător puneți sfecla tăiată, peste care adăugați hreanul răzuit mărunt și toate celelalte ingrediente. Atenție, sfecla roșie este dulce, așadar zahărul este opțional, puteți renunța la el.

Amestecați bine și cu grijă totul, pentru a se întrepătrunde aromele, apoi lăsați vasul să stea la rece, timp de cel puțin o oră, acoperit. Veți vedea că sfecla lasă destulă zeamă.


Puneți amestecul în borcane de 300 de grame sterilizate și turnați zeama până acoperiți sfecla. Înfiletați capacele și depozitați borcanele în cămară. Această rețetă nu necesită procesare termică la bain marie, sfecla putând fi consumată și imediat.

Foto: Shutterstock