Rețeta de salată de varză cu morcov recomandată de Dr. Mihail Pautov: "Se face foarte ușor, poți mânca o săptămână din ea". O porție costă doar un leu

 Oana Pantazi
.

Rețeta de salată de varză cu morcov recomandată de Dr. Mihail Pautov. Conține vitamina C, potasiu, fier, se face ușor, este extrem de gustoasă și ieftină, în egală măsură, și se poate ține mai mult timp în frigider, la borcan. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de salată de varză cu morcov recomandată de Dr. Mihail Pautov. Combinația de varză cu morcov este una extrem de gustoasă, iar beneficiile pentru organism sunt extrem de importante. Nu în ultimul rând, conține puține calorii, așadar este perfectă și în diete.

„Vreau să-ți arăt rețeta, pentru că e cea mai tare rețetă din lume. Există trei motive pentru care e efectiv cea mai tare: se face foarte ușor, după ce ai făcut-o poți mânca o săptămână din ea și pe zi ce trece devine mai bună și este cea mai ieftină salată din lume. Te costă un leu, o porție', a dezvăluit Dr. Mihail Pautov pe pagina sa de Facebook.

Rețeta de salată de varză cu morcov recomandată de Dr. Mihail Pautov

Dr. Mihail spune însă că există și un mic secret, este vorba despre varză acră – nu cea murată, ci doar ușor acrită, iar asta face ca salata să poată fi ținută mai mult timp în frigider.

Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea

Citește și: Rețetă de plăcintă cu mere la tigaie

Citește și: Rețeta de șnițele de post cu ciuperci Pleurotus a Paulei Seling. Ce secrete culinare are artista în bucătărie

Citește și: Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad

„Salata aceasta se cheamă salată de varză ușor murată, pentru că nu avem de-a face cu varza aceea foarte murată, care miroase urât când o ții în casă, ci este ușor murată prin propria saramură, pe care o s-o facem”, a mai spus DR. Mihail Pautov. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!

Ingrediente

  • 2 kg de varză
  • 2 morcovi mari
  • 1 litru de apă
  • 2 linguri de sare
  • 100 g de zahăr
  • 100 ml de floarea soarelui
  • 10-15 boabe de piper negru
  • 3 foi de dafin și 150 de ml de oțet original (ingrediente pentru saramură)

Cum se prepară Rețeta de salată de varză cu morcov

Rețeta de salată de varză cu morcov recomandată de Dr. Mihail Pautov. Salata este extrem de simplu de făcut și, mai mult, poate fi păstrată la frigider vreme mai îndelungată, putând fi servită ca atare sau în combinație cu carne sau alte legume.

„Dăm pe răzătoare varza și morcovii, astfel încât să fie tocate mărunt și le amestecăm. Punem oala pe foc, la fiert, și adăugăm ingredientele de mai sus. Când dă în clocot, oprim focul și punem oțetul. Punem acest amestec de salată în borcan și turnăm saramura peste salată. După ce s-a răcit, punem borcanul în frigider și putem să-l servim o săptămână, depinde ce cantitate am făcut, ea devine mai bună pe zi ce trece. Este probabil cea mai sănătoasă salată, pentru că conține o tonă de vitamina C. În plus, conține potasiu și o cantitate considerabilă de fier. Este și cel mai bun probiotic pe care-l poți mânca', a mai spus medicul.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton