Dacă ai rămas în pană de rețete și vrei să încerci un preparat fresh și delicios, îți recomandăm salata grecească cu sfeclă. Pașii de urmat sunt extrem de simpli, iar timpul de preparare este de aproximativ 60 de minute. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Salata grecească cu sfeclă poate fi consumată ca atare sau ca garnitură pentru diferite preparate. Sfecla are numeroase proprietăți benefice asupra organismului, între care se numără conținutul bogat de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale. De asemenea, acest aliment protejează ficatul și ajută la regenerarea acestuia, contribuie la buna funcționare a miocardului și menține buna funcționare a sistemului sanguin.
Citește și: Rețetă de gogoși la cuptor
Citește și: 3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste
Citește și: Rețetă de dulceață de salcâm
Citește și: Rețetă fasole verde la tigaie
Rețetă de salată grecească cu sfeclă – Ingrediente
300 g sfeclă roșie
50 g miez nucă
100 ml iaurt grecesc
1 cățel usturoi
2 linguri ulei măsline extravirgin
opțional: pătrunjel verde
Rețetă de salată grecească cu sfeclă – Mod de preparare
1. Sfecla roșie se fierbe sau sau coace în coajă. După ce s-a răcit, se îndepărtează coaja și se taie în cubulețe.
2. Într-un bol, iaurtul se amestecă cu usturoiul pisat, potrivit spynews.ro.
3. Peste cuburile de sfeclă, se pune usturoiul amestecat cu iaurt, nucile prăjite și uleiul de măsline. Opțional, puteți adăuga pătrunjel.
Sursa foto: Freepik