Rețetă de salată Malaga. Un preparat simplu și gustos, prietenos cu silueta. Ingredientele principale sunt codul, cartofii și ouăle. Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii sau membrii familiei cu un preparat inedit, este timpul să încerci această rețetă. Iată cum se prepară!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de salată Malaga. Acest preparat se prepară într-un timp foarte scurt și excelează la capitolul gust. Ingredientul cheie din această rețetă îl reprezintă portocala, care conferă un contrast de arome puternic. Preparatul se aseamănă cu salata orientală, diferența constând în folosirea peștelui, a portocalei și a diferitelor crudități. Pentru a pregăti această rețetă, e nevoie de numai 20 de minute.
Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe
Citește și: Ingredientul secret folosit de chef Cătălin Scărlătescu pentru prepararea șnițelelor
Citește și: Rețetă de prune murate
Citește și: Rețetă de alivenci moldovenești
Rețetă de salată Malaga – Ingrediente
2 cartofi
1 portocală
2 ouă
1 fir de ceapă verde
150 g cod
o mână de măsline negre
ulei de măsline
oțet
sare
chives (cepșoară) – opțional
Rețetă de salată Malaga – Mod de preparare
1. Începeți cu cartofii. Aceștia se fierb, se lasă la răcit și se decojesc. Ulterior, se taie cuburi și se adaugă într-un bol.
2. În această etapă, se pun și ouăle la fiert pentru 10 minute. După acest timp, se curăță de coajă, se taie mărunt și se adaugă peste cartofi, potrivit retete.unica.ro.
3. Acum, tăiați ceapa verde și portocala. Acestea se adaugă peste cartofi și ouă, odată cu măslinele și codul dezosat.
4. Într-un recipient separat, se pregătește dressingul din ulei de măsline, oțet și sare. Acesta se adaugă peste salată și se amestecă bine.
5. Rezultatul final poate fi servit cu chives tocat și piper proaspăt râșnit. Poftă bună!
Sursa foto: Pexels