Dacă doriți să vă impresionați familia și musafirii, trebuie să încercați rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea, pe care vedeta a dezvăluit-o pas cu pas în mediul online. Iată ce truc are vedeta pentru niște sarmale delicioase!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Vedeta obișnuiește să împărtășească adeseori cu fanii rețetele pe care le pregătește pentru familia ei, iar acum, în prag de sărbători, le-a dezvăluit cum prepară una dintre cele mai iubite mâncăruri, nelipsită de pe masa românilor de Crăciun și Revelion. Vedeta a dezvăluit și câteva trucuri pentru ca preparatul să fie unul memorabil.
Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea
Aceste sarmale, preparate după rețeta Gabrielei Cristea, promit să fie vedeta mesei de sărbători, impresionând chiar și cele mai exigente gusturi. Vedeta are mai multe trucuri, pe care le-a împărtășit cu urmăritorii ei din social media, iar unul dintre secretele unor sarmale delicioase este vinul, în care Gabriela fierbe sarmalele. Aceasta a explicat rețeta pas cu pas, adăugând și niște sfaturi extrem de utile pentru gospodine.
Citește și: Rețetă de mămăligă fine dining. Cum o prepară Chef Joseph Hadad
Citește și: Rețetă de gogoșari în sos de muștar
Citește și: Reţeta de pui cu curry a lui chef Sorin Bontea: „Parfumat, aromat, dar foarte gustos
Ingrediente:
Carne tocată (de preferință, amestec de porc și vită pentru un echilibru între grăsime și proteină)
Afumătură (pentru o savoare specială)
Varză murată (asigură-te că nu este prea sărată!; dacă este necesar, las-o la desărat în apă)
Orez (spălat bine înainte de utilizare)
Ceapă (tocată mărunt)
Sos de roșii (pentru un plus de savoare și culoare)
Cimbru (pentru aromă)
Sare
Piper
Vin (un pahar, utilizat la fierbere pentru un gust aparte)
Cum să pregătești rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea
- Pregătirea verzei: Dacă varza murată este prea sărată, Gabriela recomandă desărarea acesteia: „Nu o să mai punem sare în compoziție, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză.'
- Prepararea umpluturii: Într-un bol, amestecă carnea tocată cu orezul spălat și ceapa tocată. Gabriela subliniază: „Nu călesc nici orezul, nici ceapa. Mi se pare că devine prea agresivă toată treaba.' Tot acolo, vedeta adaugă și cimbru, piper, sare (dacă e cazul) și sosul de roșii.
- Asamblarea sarmalelor: Ia câte o foaie de varză, adaugă o cantitate potrivită de umplutură și rulează strâns, având grijă să închizi capetele pentru a preveni desfacerea în timpul gătitului.
- Așezarea în oală: „Într-o oală punem mai întâi un strat de varză tocată, apoi un strat de sarmale. Între straturile de sarmale, mai pun sos de roșii, nouă ne place ca sarmalele să fie mai roșii. Adaug și niște cimbru, pentru că îi dă gust bun.'
- Fierberea sarmalelor: Unul dintre secretele Gabrielei pentru un gust deosebit este adăugarea vinului: „Apoi, le fierb în vin. Pun câte un pahar de vin, dar care se va evapora, iar sarmalele vor avea un gust aparte. Evident, completez cu apă și le pun să fiarbă, cam o oră, pe aragaz.'
- Gătirea la cuptor: După fierberea inițială, transferă oala în cuptorul preîncălzit la foc mic și lasă sarmalele să se gătească lent pentru câteva ore, până când devin fragede și aromate.