Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Secretul pentru cel mai bun gust: "Tocăm afumătura și ceapa..."

.

Gabriela Cristea a dezvăluit care este secretul pentru cea mai bună rețetă de sarmale. Cu ocazia zilei de naștere a fiicei sale, Victoria, Gabriela Cristea a pregătit câteva sute de sarmale și a împărtășit fanilor ei de pe Facebook secretele ei. Gabriela Cristea evită câțiva pași din rețeta clasică de sarmale și a explicat de ce, însă cei care gustă din preparatele sale nu au nimic de obiectat și spun că sunt cele mai delicioase sarmale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, Gabriela Cristea a împărtășit pas cu pas modul în care pregătește sarmale și rețeta ei a fost lăudată de fani, chiar dacă au mai fost și câteva gospodine care nu au fost de acord cu rețeta ei de sarmale și au criticat-o în secțiunea de comentarii.

Care este rețeta Gabrielei Cristea pentru cele mai bune sarmale


Gabriela Cristea a pregătit trei oale de sarmale și pentru că mulți dintre fani i-au cerut rețeta, vedeta a filmat toată procedura.

„Bună dragilor, este momentul să facem sarmale și acum știți ce fac, curăț șoriciul de la afumătură.

Uitați ce afumătură frumoasă am luat. Nu o să mai punem sare, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză’, și-a început Gabriela Cristea operațiunea „Sarmalele'.

Ingrediente pentru sarmale, după rețeta Gabrielei Cristea

  • Carne tocată
  • Varză murată
  • Afumătură
  • Ceapă
  • Orez
  • Sos de roșii
  • Cimbru
  • Vin

Cum prepară Gabriela Cristea sarmalele

Vedeta a dezvăluit că nu este adepta prăjirii orezului sau a cepei, pentru a evita gustul prea intens. Totodată, a menționat că adaugă piper, dar în cantități moderate pentru a fi potrivit și pentru copii. Cu toate acestea, ea a subliniat generozitatea în utilizarea cimbrului, care oferă sarmalelor un gust aparte. Totul se realizează cu mănuși pentru a menține igiena.


„Tocăm afumătura și ceapa. Eu nu prăjesc ceapa și orezul pentru că mi se pare că ai arsuri după aceea de la sarmale și unul dintre secretele mele este că eu toc și afumătura și o pun în amestecul de carne, acesta este secretul. Într-un amestec am pus afumătura, ceapa, amândouă tocate și carnea tocată.

Eu prefer să o toc la măcelărie, pentru că nu merge aparatul meu de tocat cum merge acela de la măcelărie. Înauntru mai pun așa, niște orez pe care trebuie să îl spăl înainte. Eu nu prăjesc nici orezul, nici ceapa, că mi se pare că devine prea agresivă toată treaba, și pun roșii înauntru, acesta este din nou un alt secret, nu știu dacă și voi faceți la fel, dar pun roșii pentru că îmi inclusiv compoziția din interior să fie un pic roșie.


Citește și: „Mă ascundeau să nu-mi văd mama. Fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu, dezvăluiri șocante după moartea actorului

Citește și: „Nu se poate împărți cu frații vitregi’. Fiica adoptivă a lui Constantin Codrescu vrea să recupereze moștenirea din partea mamei sale

Citește și: Lavinia Petrea, 9 ani de mariaj și 3 copii. Ce spune vedeta despre întâlnirea cu soțul ei: „A fost dragoste la prima vedere…. aveam să aflăm asta când am ieșit prima dată împreună’ / EXCLUSIV


Mai punem piper, dar nu foarte mult, pentru că o să mănânce și copiii.

Foarte puțină sare, pentru că deja este foarte sărată varza și e ca și cum nu aș pune sare. Mai adăugăm cimbru și două foi de dafin, pe care le aromatizez cu cimbru pentru că așa ne plac nouă.

Suntem destul de generoși cu cimbrul. Noroc că s-au inventat mănușile, pentru că altfel ar fi trebuit să ne băgăm mânuțele în compoziție’, a spus Gabriela Cristea, într-un clip video publicat pe pagina ei personală de Facebook.


Câteva dintre secretele Gabrielei Cristea în rețeta de sarmale

Metoda de asamblare a sarmalelor constă în punerea unui strat de varză tocată și adăugarea sosului de roșii și a cimbrului între straturi. Gabriela dezvăluie că fierbe sarmalele în vin, adăugând un pahar din acest „ingredient secret' pentru a obține un gust distinct.


Acestea sunt completate cu apă și lăsate să fiarbă aproximativ o oră pe foc, după care sunt transferate la cuptor și gătite la foc mic pentru câteva ore.

„Începem așa. Punem un strat de varză tocată și acum începem operațiunea, e simplă. Între straturile de sarmale, eu pun sos de roșii, pentru că nouă ne place ca sarmalele să fie destul de roșii și de asemenea mai pun și niște cimbru ca să aibă gust bun.

Eu le fierb în vin, pun așa câte un pahar de vin la fiecare cratiță în parte, vinul se va evapora, iar sarmalele vor avea un gust aparte. Evident, completez cu apa și le pun să fiarbă cam o oră pe foc, după care le pun la cuptor la foc mic câteva ore’, a mai mărturisit Gabriela Cristea, citată de kfetele.ro.