Rețeta de sarmale de post a lui Petrișor Tănase. Ce ingrediente secrete folosește pentru un gust unic, dar și care este secretul său culinar. Dacă nici tu nu mai ai idee ce să gătești la prânz sau cină de post, ei bine, bucătarul Petrișor Tănase îți sare în ajutor cu o rețetă de sarmale de post. Un gust unic și inconfundabil, care o să-ți cucerească papilele gustative!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Sarmalele sunt printre cele mai căutate mâncăruri, însă nu și cele de post. Ce-i drept nu oricine știe să prepare sarmale de post și să iasă și gustoase, astfel că maestrul bucătar Petrișor Tănase a explicat pas cu pas cum poți face cele mai gustoase sarmale de post. Iată de ce ingrediente ai, dar și toate etapele pe care trebuie să le parcurgi. Nu ai cum să dai greș!
Citește și: Piure de cartofi cu spanac și leurdă. Rețetă de post, ideală pentru Postul Crăciunului
Citește și: Rețetă de chiftele de fasole, de post
Citește și: Rețetă de omletă spaniolă cu cartofi – tortilla espanola
Citește și: Rețetă de prajitură cu stafide și ciocolată
Rețeta de sarmale de post a lui Petrișor Tănase – ingrediente
- o cană de orez
- o ceapă potrivită
- apă
- ulei
- 2 linguri ulei de măsline
- 50 gr stafide
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- foi de dafin
- mărar
- foi de varză și frunze de viță
- borș
- 150 ml vin alb
Rețeta de sarmale de post a lui Petrișor Tănase – mod de preparare
Într-adevăr, nu este o rețetă de sarmale de post obișnuită, ci din contră, însă nu vă faceți griji fiindcă maestrul bucătar Petrișor Tănase, gazda emisiunii culinare 'Sănătatea în Bucate', a dezvăluit totul pas cu pas.
„Vă ofer o rețetă de sarmale de post, potrivită pentru această perioadă. Avem nevoie de o cană de orez și de o ceapă potrivită, pe care o vom toca mărunt. Le punem în oală și le vom căli, vreo 2-3 minute, în două căni de apă, în care adăugăm, pentru un gust delicios, și două linguri de ulei de măsline. Apoi, luăm de pe foc și adăugăm un pumn plin cu stafide, peste care mai turnăm o cană de apă. Se adaugă mirodenii, după gust, fiecare ce dorește, sare, piper, cimbru sau busuioc.
Eu fac sarmale de post și în foi de varză și în frunze de viță, gustoase sunt ambele. Aici vă mai dau un pont. După ce împăturim cu grijă sarmalele, cu acea compoziție de care v-am spus mai sus, dar care trebuie să se lase la răcit, mai înainte, le vom așeza într-o cratiță, în cerc, apoi, le vom pune la fiert, cu apă, dar și cu borș și cu puțin vin alb sec. Când sunt aproape fierte, dizolvăm puțin bulion în zeama aceea a lor, apoi le băgăm la cuptor, preț de vreo jumătate de oră. Trebuie supravegheate, ca să mai adăugăm apă, la nevoie.
Dacă ați preparat doar sarmale în foi de viță, puneți la sfârșit mărar, o legătură, tocată mărunt, sau mărar uscat, se găsește la plicuri, în magazine. Iar dacă ați preparat sarmale în foi de varză murată, adăugați, la sfârșit, pentru un plus de savoare, cimbru și câteva foi de dafin.Alt pont? Puneți cimbru, iar sarea și piperul sunt baza. Poftă bună!' a spus bucătarul pentru Playtech.
Ce recomandări are Petrișor Tănase pentru Perioada Postului
Perioada Postului de Crăciun este una destul de mare, astfel că numeroase gospodine și-au epuizat deja ideile atunci când vine vorba de gătit. Totuși, Petrișor Tănase a venit cu o serie de recomandări. Iată ce alte mâncăruri delicioase poți prepara!
„În această perioadă, foarte bune sunt fasolea, mazărea, hrișca și lintea. Hrișca este un aliment complet, foarte bun, făcut sub formă de salată. Iar hrișca fiartă, amestecată cu ardei gras, usturoi și cu zeamă de lămâie, este delicioasă. Eu nu țin post, dar sunt zile în care alimentația mea se bazează pe un consum echilibrat', a mai spus Petrișor Tănase pentru sursa menționată mai sus.
Sursă foto: Facebook