Rețetă de sfeclă roșie la borcan. Simplu de preparat

.

Rețetă de sfeclă roșie la borcan. Sfecla roșie la borcan nu lipsește din cămară, mai ales pe timpul iernii. Gospodinele deja încep să se pună la adăpost pentru sezonul rece, pregătind conserve care mai de care mai gustoase. În cazul în care căutați o rețetă de sfeclă roșie la borcan, cea recomandată de noi este perfectă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de sfeclă roșie la borcan. Iarna nu sunt mereu la îndemână legumele proaspete, așa că gospodinele pregătesc cele mai delicioase murături pentru sezonul rece. Mai ales că acestea sunt pline de vitamine, minerale și probiotice naturale. Dacă doriți să pregătiți sfeclă murată, rețeta de sfeclă roșie la borcan recomandată de noi este delicoasă și simplu de preparat.


Citește și: Rețetă de castraveți murați opăriți.Ingrdientul secret

Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor.Un preparat sănătos

Citește și: Rețetă de papadum.Preparat indian delicios

Citește și: Rețetă de pepene murat.Un deliciu aromat

Rețete de sfeclă roșie la borcan – Ingrediente

– 1 kg sfeclă roșie;

– 800 ml de apă;

– 80 ml oțet;

– 2 linguri de zahăr;

– O lingură de sare;

– 10 gr semințe de chimen;

– Câteva fâșii de rădăcină de hrean, după gust.


Rețete de sfeclă roșie la borcan – Mod de
preparare

1. Pentru început, spălați sfecla roșie și
puneți-o la fiert într-un vas încăpător.

2. În momentul în care furculița poate intra
ușor în sfeclă, veți știi că aceasta este bine fiartă. După testul cu
furculița, luați sfecla de pe foc și lăsați-o să se răcească.

3. Apoi, tăiați sfecla în felii sau cubulețe.

4. Într-o cratiță, amestecați apa, sarea, zahărul și chimenul. Lăsați la fiert la foc mic timp de 10 minute. Când ați stins focul, adăugați și oțetul, potrivit libertatea.ro.

5. După care, adăugați sfecla roșie în borcane
sterilizate. În fiecare borcan, adăugați și câte două fâșii de hrean, iar
deasupra turnați lichidul fierbinte.


6. Apoi, agitați puțin borcanele și mai
completați cu saramură dacă este nevoie. Borcanele se închid ermetic cu capac
și se învelesc într-o pătură groasă, lăsându-se la răcit până a doua zi.

7. A doua zi, puteți așeza borcanele în cămară.

Sursa Foto: shutterstock.com