Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret

.

Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu este una pe cât de simplu de făcut, pe atât de delicioasă. Faimosul chef a dezvăluit și secretul acestui preparat, care va da cărnii o savoare deosebită, dar și aspectul acela crocant atât de apreciat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu a făcut deja furori la Chefi la cuțite sezonul trecut, așadar, cu siguranță, se va număra printre preparatele favorite ale celor care o vor încerca. Și cum șnițelul este un preparat extrem de apreciat în bucătăria autohtonă atât de către cei mari, cât și de către cei mici, această rețetă va întruni voturile tuturor la un prânz în familie. În plus, este extrem de simplu de preparat.


Faimosul chef a dezvăluit însă și unul dintre trucurile pe care le folosește la prepararea șnițelului – o combinație de ingrediente care va face ca preparatul să fie extrem de crocant și savuros. Iată, așadar, cum se prepară rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu.

Citește și: Rețetă de cartofi crocanți la cuptor

Citește și: Ciorbă de salată verde. Perfectă pentru zilele toride de vară!

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Ciorbă de pește picantă. Rețetă rapidă și gustoasă


Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu

Chiar dacă este puțin diferită de cea clasică, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu este la fel de simplu de pregătit, însă are o savoare specială, dată de pane-ul pregătit din fulgi de porum zdrobiți și miere.

Ingrediente

  • pulpă sau piept de pui, fără os
  • 6 linguri de pesmet (chef Scărlătescu folosește fulgi de porumb)
  • unt
  • smântână de gătit
  • trufe
  • miere
  • muștar
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice

Cum se prepară șnițelele


Rețeta de șnițele a lui Cătălin Sărlătescu are un secret pe care faimosul chef l-a dezvăluit când a gătit la Chefi la cuțite acest preparat incredibil de savuros. Și anume, folosirea fulgilor de porumb și a mierii pentru a prepara crocantul pentru șnițel. Acesta va înlocui combinația clasică de ou cu făină și cu pesmet, dar rezultatul merită să riscați!


Pentru început, carnea de pui se porționează sub formă de șnițel sau crochete (gujoane). Într-un vas se prepară un amestec de unt cât mai gras (poate fi și unt de trufe), smântână de gătit și trufe sub formă de fulgi sau pudră și muștar.

Carnea se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice, după preferință, apoi se scufundă în amestecul pe bază de unt. Bucățile se apoi se tăvălesc apoi prin crocantul obținut din fulgii de porumb (aceștia trebuie zdrobiți cât mai fin) cu miere. La final, se prăjește totul într-o baie generoasă de ulei.


Vezi și cum se bat șnițelele pentru a un preparat perfect

Foto: Pixabay

Vezi şi şnițel vienez – cum a apărut și cu ce este deosebită rețeta de șnițel vienez!