Rețeta de șnițele de post cu ciuperci Pleurotus a Paulei Seling. Ce secrete culinare are artista în bucătărie

.

Rețeta de șnițele de post cu ciuperci Pleurotus a Paulei Seling. Fiindcă tot a început perioada Postului de Paște, cel mai mare post din anul calendaristic, cu siguranță sunt multe persoane care deja se întreabă ce mâncare să mai gătească de post. Ei bine, Paula Seling vă vine în ajutor cu o rețetă inedită de „șnițele de post„, cum le spune ea, mai ales că este vegană de mai bine de 14 ani!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


În urmă cu 14 ani, Paula Seling a decis să devină vegană, astfel că așa a renunțat ușor, ușor, la tot ceea ce înseamnă mâncare cu carne sau produse pe bază animală. De atunci, a găsit un înlocuitor la orice produs și se bucură de un stil de viață foarte sănătos, pe care nu ezită să-l împartă cu restul lumii.

Citește și: Rețetă de biscuiți șprițați. Desertul copilăriei

Citește și: Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad


Citește și: Prima imagine cu Pescobar și fiul său. Cum s-a afișat milionarul în parc, alături de băiețelul lui: „Prima plimbare’

Citește și: Ana-Maria și Mădălin de la „Mireasă pentru fiul meu’ s-au căsătorit! Concurenta este însărcinată și vor avea o fată: „Fetele mele…’

Rețeta de șnițele de post cu ciuperci Pleurotus a Paulei Seling – Ingrediente și mod de preparare

Paula Seling nu doar a spus cum se prepară rețeta ei de șnițele de post din ciuperci pleurotus, ci chiar a arătat fiecare pas și fiecare ingredient, pentru a nu exista dubii și totodată pentru ca gospodinele să se bucure de un rezultat „ca la carte la final„.

„Este un preparat de post foarte gustos, iar eu vi-l recomand. Începem prin a asezona ciupercile, după care le lăsăm puțin marinat. Le dăm cu sare, piper, boia cât să prindă culoare și gust, puneți cu încredere și usturoiu, pentru că este foarte sănătos. După ce le-am pus aceste ingrediente, le aranjăm și le lăsăm la marinat în frigider câteva ore. Până se odihnesc ciupercile, pregătim învelișul lor, care se face din lapte de migdale cu făină și batem bine până se omogenizează. Batem până când compoziția devine mai groasă, de consistența smântânii de băut, iaurtului. Punem condimente, boia, piper, usturoiu, pătrunjel proaspăt.’, a spus Paula Seling, pe Youtube.


După ce au stat suficient timp la marinat, Paula Seling scoate ciupercile din frigider, pe care le dă prin făină, iar apoi prin compoziția de lapte și făină făcută anterior. Tot procedeul este exact ca în cazul unor șnițele făcute din carne, singura diferență fiind că în loc de pui sau porc se află o ciupercă.


Am scos ciupercile de la marinat, nu punem prea mult ulei în tigaie. Ciupercile le luăm de cotor, le plimbăm prin făină, după care le dăm prin compoziția cu lapte și le punem frumos în tigaie. Le întoarcem când vedem că s-au rumenit ca orice șnițele și așteptăm să se coacă. O să le pun pe un șervețel, unde să se absoarbă tot uleiul.’, a continuat ea.

Cu poți să servești șnițelele de post din ciuperci Pleurotus

Șnițelel de post din ciuperci Pleurotus au și ele nevoie de garnitură, astfel că artista a ales una din legume, mai concret o salată verde cu roșii și castraveți, care a mers perfect. Totuși, ele se pot consuma și cu orez, piure sau alte mâncăruri, după bunul plac.


Aceasta e rețeta de șnițele de post, cât timp s-au scurs ele de ulei, am făcut o salată rapidă cu roșii, castraveți, ceapă, usturoi și ardei iute, pentru că mie îmi place. Le punem pe toate pe o farfurie, voi vă puteți face și orez, eu nu consider că e neapărat garnitura.’, a adăugat Paula Seling.

Sursă foto: Facebook / Youtube