Rețetă de socată cu căpșuni

.

Rețetă de socată cu căpșuni. Socata este una dintre cele mai răcoritoare și parfumate băuturi pe timp de vară. Iată o rețetă specială, cu un twist de căpșuni, care îi dă o savoare incredibilă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!


Parfumul inconfundabil al socului, care în amestec cu miere sau zahăr, apă minerală și lămâie din belșug face din această băutură răcoritoare un deliciu. Se prepară simplu și va deveni preferata întregii familii.

Rețetă de socată cu căpșuni

Socul este folosit în fitoterapie sub formă de tincturi, decocturi, ceaiuri, pulberi. Are proprietăţi laxative, este diuretic, sudorific, și de aceea este folosit cu succes şi în curele de slăbire. Nu în ultimul rând, are o aromă divină, care, în aceasă rețetă, va fi potențată de gustul parfumat al căpșunilor.


Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Citește și: Rețetă de varză tocată la murat. Perfectă pentru iarnă

Citește și: Rețetă de supă italiană cu paste

Citește și: Rețeta de „Crispy fish Buritto a lui Chef Ștefan Popescu. A creat-o special pentru Ed Sheeran

Ingrediente

  • 6-8 bucăți de flori de soc
  • 200 g de căpșuni
  • 5 lămâi
  • 3 litri de apă
  • 300 g de zahăr sau miere
  • 80 ml de suc de lămâie
  • 10 boabe de orez pentru fermentație

Cum se prepară socata cu căpșuni

Florile de soc se spală bine și li se îndepărtează cozile groase (pentru a nu da un gust amar băuturii) și se lasă la scurs într-o sită. Apoi, trei dintre lămâi se taie în felii subțiri, iar de la celelalte se stoarce sucul. Se așază florile de soc la funful unui borcan din sticlă, iar deasupra se pun feliile de lămâie.


Separat, se amestecă zahărul, sucul de lămâie și puțină apă, până ce zahprul se divolvă. Apoi se adaugă căpșunile zdrobite sau tăiate felii, după gust, și se amestecă până de se întrepătrund aromele Siropul format se pune peste florile de soc din borcan. Apoi se adugă și boabele de orez, care ajută la fermentație. Borcanul se umple cu apă și se acoperă (dar nu complet, pentru ca băutura să respire), apoi se ține la soare timp de două zile.

Băutura acidulată și parfumată se consumă rece, de la frigider.