Rețetă de socată tradițională. Cea mai bună băutură răcoritoare, ideală pentru sezonul cald

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă de socată tradițională. A sosit acel moment din an când toată lumea se bucură de legume și fructe proaspete, chiar din propriile grădini. Ei bine, tot acum este și sezonul florilor de soc cu care poți face un suc foarte sănătos, după vechea și tradiționala rețetă a bunicii, pentru un gust unic și inconfundabil! Iată cum se prepară totul pas cu pas!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Îți este dor de gustul autentic al socatei? Acum este momentul perfect din an în care îți poți delecta papilele gustative cu acest deliciu! Nu, nu doar că este foarte gustoasă, ci socata are și o mulțime de vitamine, fiind ideală pentru sezonul cald.

Citește și: Rețetă de cheesecake din 3 ingrediente

Citește și: Rețetă de chec cu mac și lămâie, fără gluten

Citește și: Când va fi înmormântată soția lui Marin Moraru și cu ce regret s-a stins: 'Spunea că îi pare rău că nu s-a dus ea prima…' Locul ei de veci este la cimitirul Bellu / EXCLUSIV

Citește și: Cum a fost țepuit cu 15.000 de euro Călin Hagima, soțul Roxanei Nemeș. Afaceristul a apelat la avocați pentru a-și recupera banii

Rețetă de socată tradițională – Ingrediente

  • 12-14 flori de soc mari cât palma, parfumate
  • 4 lămâi,
  • 10 litri de apă,
  • 1 kg de zahăr,
  • 10 boabe de orez (pentru fermentație) sau 5 grame de drojdie proaspătă.

Rețetă de socată tradițională – Mod de preparare

Bineînțeles, primul pas este achiziția sau culegerea florilor de soc. Mai apoi, după ce se curăță și se spală, florile de soc se pun într-un borcan curat de 10 litri, fără urme de grăsime. Adăugăm apa şi lămâile tăiate felii și stoarse bine de suc în apă.

După. se acoperă borcanul şi se lasă o zi. A doua zi punem zahărul și boabele de orez sau drojdia, amestecăm bine, acoperim borcanul și lăsăm la fermentat încă 3-4 zile. Atenție însă să nu închideți complet borcanul pentru a lăsa socata să „respire'. În acest interval de zile, compoziția trebuie amestecată de cel puțin două ori pe zi.

Atunci când apa devine gălbuie și mirosul este plăcut, de lămâie și soc, trebuie să strecurăm sucul printr-o sită sau printr-o pânză de tifon și să-l punem în sticle. Se depozitează apoi la loc întunecos și rece și se servește în orice moment al zilei.

Beneficiile socului

  • vindecă tusea, în afecțiunile aparatului respirator (răceala, gripă, bronșita), dar și în reumatism sau boli ale aparatului urinar
  • are și proprietati diuretice și laxative, dar și efecte benefice în afecțiuni dermatologice, oculare sau cardiace
  • conține vitamina A, complexul vitaminic B și vitamina C
  • poate ajuta la combaterea febrei
  • poate combate blocajele de la nivel psihic
  • poate stimula lactația

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton