Rețetă de sos gorgonzola

 Oana Pantazi
.

Rețetă de sos gorgonzola. Toți ne-am delectat, la restaurant, cu preparate – de la pizza și paste până la fripturi suculente – unde vedeta din farfurie era deliciosul sos gorgonzola. Rafinata brânză albastră este una dintre cele mai faimoase și gustoase brânzeturi italiene și are un gust inconfundabil. Iată cât de ușor puteți prepara acasă faimosul sos!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Faimoasa gorgonzola este disponibilă în două versiuni: picantă și dulce. Prima are un gust robust, îndrăzneț și intens; cea de-a doua, cremoasă, are o aromă mai dulce, dar tot puternică. Se folosește în nenumărate preparate, de la fripturi și paste, până la salată de fructe, marmeladă și diverse deserturi.

Rețetă de sos gorgonzola

Sosul gorgonzola complimentează perfect carnea de vită, pastele și chiar și legumele, una dintre cele mai gustoase rețete fiind cea de ciuperci cu sos de gorgonzola. Faimoasa brânză este perfectă pentru și pizza, fiind nelipsită din gustoasa quattro formagi. De asemenea, puteți folosi sosul de brânză gorgonzola pentru a aromatiza sau pentru a face o umplutură savuroasă pentru paste, cum ar fi ravioli, pentru gnocchi sau Risotto.

Mai mult, cea dulce cea dulce poate fi folosită pentru a prepara paste cu dovlecei, paste cu pesto sau spanac. Nu în ultimul rând, e perfectă în salate, cum ar fi iconica salată din pere și nuci cu gorgonzola. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a face acasă cel mai delicios sos gorgonzola!

Citește și: Rețeta de chiftele de post

Citește și: 10 rețete de friptură de pui

Citește și: Rețeta de chec cu lămâie și cocos.Cel mai gustos desert pentru post

Citește și: Rețetă musaca de cartofi cu soia, de post

Ingrediente

  • 200 g brânză gorgonzola
  • 200 ml smântână
  • 75 g unt
  • sare şi piper proapăt râșnit

Cum se prepară sosul gorgonzola

Aveți nevoie doar de câteva minute pentru a prepara cel mai delicios sos de gorgonzola, cu care vă veți impresiona, cu siguranță, musafirii, orice ați alege să pregătiți. Vă sugerăm să încercați mai întâi cu o friptură medium rare de vită, sosul de gorgonzola va face diferența.

Tăiați brânza gorgonzola și untul în cubulețe și puneți-le într-o tigaie antiaderentă, la foc mic. amestecați bine, până ce ingredientele se topesc și omogenizați-le cu o lingură. Apoi, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până ce obțineți un preparat onctuos, apoi condimentați cu sare (atenție la cantitate, gorgonzola e sărată!) și piper proaspăt râșnit. Sosul de gorgonzola se servește cald, așadar pregătiți-l înainte de a vă așeza la masă, pentru că nu mai este la fel de bun reîncălzit.



Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton