Rețetă de sos napoletan pentru paste. Sosul napoletan este pregătit cu roșii proaspete, care oferă un gust intens și bogat. Sosul napoletan are o consistență densă și cremoasă, datorită pregătirii în stil tradițional italienesc. Sosul napoletan se potrivește cu o varietate de paste, de la spaghetti la penne și mai multe. Poate fi, de asemenea, folosit ca bază pentru alte preparate italiene, cum ar fi lasagna sau pizza.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de sos napoletan pentru paste. Sosul napoletan este cunoscut pentru simplitatea sa. Folosind ingrediente de bază, acest sos captează esența bucătăriei italiene autentice. Sosul napoletan are rădăcini adânci în tradiția bucătăriei italiene și în special în regiunea Napoli, cunoscută pentru mâncărurile sale savuroase. Datorită influenței culturale și a popularității bucătăriei italiene în întreaga lume, sosul napoletan a devenit popular în întreaga lume. Iată o rețetă de sos napoletan pentru paste, ușor de preparat, după o rețetă autentică, oferită de unica.ro.
Citește și: 3 trucuri să gătești paste ca în Italia
Citește și: 3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste
Rețetă de sos napoletan pentru paste. Ingrediente
- pulpa de la 15 roșii coapte
- 1 ardei gras
- 1 linguriță oregano sau busuioc uscat
- 2 morcovi
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă albă
- sare
- piper
Rețetă de sos napoletan pentru paste. Mod de preparare
- Într-o cratiță adâncă se încinge o lingură de ulei. Se adaugă ceapa și morcovii tăiați mare. Se sotează câteva minute.
- Se adaugă ardeiul gras tăiat mare, cățeii de usturoi, sarea și piperul. Se sotează câteva minute.
- Se adaugă pulpa de roșii și oregano (busuioc). Se amestecă.
- Se adaugă 2 căni de apă și, dacă se dorește 1 pahar de vin alb. Se lasă la fiert timp de 15-20 de minute la foc mediu.
- Se lasă la răcit sosul și se pasează legumele. Pentru un sos napoletan mai fin se poate trece tot sosu printr-o sită cu ochiuri mici.
- Sosul se aduce din nou pe aragaz și se lasă 10 minute la foc mic. Se adaugă puțin zahăr pentru a echilibra aromele și pentru a mai tăia din aciditate.
- Sosul napoletan se servește peste spaghete sau macaroane. Cine dorește poate adăuga parmezan ras după gust.
FOTO: Pexels