Rețetă de spumă de căpșuni. Toți cei care au copilărit în anii 1980-1990 s-au delectat cu cel mai dulce și răcoritor desert al verii – spuma cu fructe, care poate fi făcută cu căpșuni, vișine, zmeură și nu numai. Iată cât de simplu se prepară acest desert aromat.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI
Rețetă de spumă de căpșuni. Pe vremuri, această rețetă se prepara cu albușuri de ou bătut, însă în timp s-a rafinat, iar gospodinele au renunțat la oul crud, care a fost înlocuit cu frișcă. Este absolut delicioasă și va deveni, cu siguranță, desertul preferat al întregii familii.
Rețetă de spumă de căpșuni
În perioada caniculară, un desert rece, de la frigider, este la fel de bun ca înghețata și, cu siguranță, mai simplu de preparat. Pentru a prepara spuma de căpșuni aveți nevoie de puține ingrediente, frișca lichidă fiind cea care face diferența.
Citește și: Rețetă de quiche cu spanac.O gustare rapidă și delicioasă
Citește și: Rețetă terci de ovăz.Un mic dejun delicios!
Citește și: Rețetă de mici de casă.Cum să îi faci suculenți și gustoși
Citește și: Rețetă ciorbă de leurdă.Un preparat sănătos!
Ingrediente
- 500 g căpșuni proaspete (sau alte fructe de sezon)
- 200 g zahăr pudră
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 300 ml frișcă lichidă
Cum se prepară cea mai delicioasă rețetă de spumă de căpșuni
Fructele se spală, se scurg și apoi se blendează sau se pasează cu furuclița într-un vas până ce devin o pastă omogenă. Se adugă apoi zahărul pudră și se ametecă bine, apoi se pune și sucul de la jumătatea de lămâie, care va balansa perfect gustul dulce al desertului.
Într-un alt bol se bate bine frișca lichidă până se întărește, apoi se adaugă câte o lingură din amestecul de fructe și se amestecă ușor, de jos în sus, pentru a nu se lăsa preparatul, până ce se omogenizează bine amestecul.
Se dă preparatul la frigider minimum 2 ore, de preferință în pahare, dar poate fi aranjat și înainte de servire. Se consumă rece, ornat cu jumătăți de căpșuni.