Rețetă de sufleu de cartofi

.

Rețetă de sufleu de cartofi. O rețetă simplă și delicioasă, care se prepară din câteva ingrediente la îndemâna oricui. Timpul de preparare este de o oră, iar rezultatul va fi cu mult peste așteptări. Dacă ai rămas în pană de idei privind meniul, nu ezita să încerci rețeta de sufleu de cartofi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Rețetă de sufleu de cartofi. Acest preparat poate fi consumat ca atare sau poate constitui o garnitură delicioasă. În ceea ce privește modul de preparare, această rețetă presupune câțiva pași simpli, care pot fi puși în practică chiar și de cei mai neîndemânatici în bucătărie. Sufleul de cartofi excelează la capitolul gust și este un mod inedit de a prepara unul dintre cele mai versatile alimente. Iată ingredientele necesare pentru această rețetă!

Citește și: Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval


Citește și: Rețetă de dulceață de dovleac

Citește și: Rețetă de ceapă în oțet

Citește și: Rețetă de clătite cu brânză dulce la cuptor

Rețetă de sufleu de cartofi – Ingrediente

2 cartofi medii

4 ouă

150 g cașcaval

50 ml lapte

Sare, piper

1 linguriță pătrunjel

Rețetă de sufleu de cartof – Mod de preparare

1. Începeți cu cartofii. Aceștia se lasă la fiert într-o oală cu apă și un praf de sare până când îi puteți pătrunde.

2. În această etapă, se separă ouăle. Albușurile se bat cu puțină sare, iar într-un bol separat gălbenușurile se amestecă cu cartofii zdrobiți, laptele, cașcavalul, piperul și sarea, potrivit spynews.ro.

3. Ulterior, în această compoziție se adaugă treptat albușurile spumă. Rezultatul final se toarnă în forme pentru brioșe, unse în prealabil cu unt.


4. Acum, formele cu compoziția se pun în cuptor și se lasă la copt pentru 15-20 de minute. Temperatura recomandată pentru coacere este de 220 de grade. Când sufleul se rumenește, se poate scoate din cuptor. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik