Rețetă de supă cremă de dovleac

.

Dacă ai rămas în pană de rețete și vrei să prepari un prânz sănătos și delicios, îți recomandăm supa cremă de dovleac. Preparatul se realizează în câțiva pași simpli, în mai puțin de o oră, din ingrediente la îndemâna oricui. Mai jos, regăsești modul de preparare al acestui deliciu culinar. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dovleacul, leguma-vedetă a toamnei, este bogat în vitamine și minerale și poate fi folosit în prepararea deserturilor și felurilor principale. Alimentul este îndrăgit pentru gustul său dulce și se combină excelent cu alte legume specifice sezonului. Supa cremă de dovleac poate fi consumată la prânz sau seara, alături de crutoane proaspete sau semințe.

Citește și: Rețetă de ghebe marinate. Procesul este unul simplu

Citește și: Rețetă de pâine cu bere și miere, fără drojdie. Nu necesită frământare și nici dospire


Citește și: Rețete de mâncare pentru diabetici

Citește și: Ce este kleftiko și cum se prepară. Friptura în stil grecesc se coace timp de 6-8 ore

Rețetă de supă cremă de dovleac – Ingrediente

1 dovleac mic

 3 cartofi

 1 ceapă

 1 praz (doar partea albă)

 1 lingura ulei de măsline

 1 morcov

 1 legatura pătrunjel

 nucşoară

 sare şi piper după gust

 250 ml smântână

Rețetă de supă cremă de dovleac – Mod de preparare

1. Începeți cu dovleacul, care se curăță de coajă și semințe, apoi se taie în cubulețe. Procedați similar cu morcovii, cartofii, ceapa și prazul.

2. Într-o tigaie cu puțin ulei, adăugați legumele tăiate, apoi acoperiți-le cu apă. După primul clocot, se adaăugă firele de pătrunjel, potrivit retete.unica.ro.


3. Când legumele au fiert, se ia vasul de pe foc, se îndepărtează pătrunjelul, se strecoară, apoi se pasează separat. Pentru a obține o consistență mai moale, adăugați, treptat, zeama în care au fiert legumele.

4. La final, se condimentează cu sare, piper și nucșoară, iar supa se mai lasă pe foc până la primul clocot.

Sursa foto: Freepik