Rețetă de supă cremă de fasole

 Oana Pantazi
.

Rețetă de supă cremă de fasole. E simplu de făcut, super delicioasă și o alternativă excelentă, în special în perioada postului, la supele cu bază de carne. Nu în ultimul rând, are o mulțime de beneficii pentru sănătate, fasolea boabe fiind un ajutor de nădejde în prevenirea mai multor boli.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de supă cremă de fasole. Săracă în grăsimi și plină de nutrienți, vitamine și minerale, fasolea nu doar că are o mulțime de beneficii, ci este și extrem de gustoasă. Mai mult, este una dintre leguminoasele nelipsite de pe mesele românilor și este extrem de versatilă, putând fi consumată atât în ciorbe și mâncăruri, cât și în salate.

Rețetă de supă cremă de fasole

Suntem deja în postul Paștelui și, oricât de atrăgătoare ar fi legumele verzi, parcă frigul de afară ne împinge tot spre cartofi și fasole. Și cum din fasole se face, cum se spune pe la noi, cea mai bună „zeamă”, astăzi o să vă prezentăm o rețetă inedită – o supă cremă extrem de gustoasă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o pregăti!

Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!

Citește și: Ciorba de conopidă cu pui

Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă

Citește și: Ciorbă de varză dulce cu afumătură

Ingrediente

  • 300 g fasole albă, uscată
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 lingurițe ulei
  • 250 g crutoane

Cum se face supa cremă de fasole

Fasolea se pune într-un vas cu apă călduță şi se lasă de seara până dimineaţa la înmuiat. Se pune să fiarbă, schimbându-se două-trei ape, şi, după ce s-au fiert boabele, se strecoară și se acoperă vasul.

Între timp, se curăţă zarzavaturile şi legumele şi se pun la fiert întregi într-o oală cu apă rece şi puţină sare. Se acoperă vasul cu un capac.

După ce fierb legumele, se scot cu spumiera şi se pasează cu blenderul până capătă consistenţa unei paste. La fel se procedează şi cu fasolea fiartă. După ce s-au obţinut cele două paste, se toarnă, treptat, câte puțin din zeama în care au fiert legumele (ca să nu o faceți prea subțire) şi se lasă să mai dea câteva clocote.

Apoi, se potriveşte după gust cu sare şi piper, se pune uleiul şi se mai lasă să fiarbă în 2-3 clocote. Se serveşte ornată cu boabe de fasole, rondele de morcov, pătrunjel verde şi crutoane de pâine.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton