Rețeta de supă-cremă de mazăre a lui Cătălin Scărlătescu

.

Rețeta de supă-cremă de mazăre a lui Cătălin Scărlătescu. E gustoasă, aromată, colorată și, nu în ultimul rând, o alegere perfectă în post, fiind una dintre cele mai apreciate proteine vegetale. În plus, se prepară în doar 15-20 de minute.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Rețeta de supă-cremă de mazăre a lui Cătălin Scărlătescu. Faimosul chef ne oferă o rețetă delicioasă de supă-cremă de mazăre, care are nenumărate beneficii pentru sănătate, puține calorii și, în plus, e perfectă în perioada de post. Ingredientul care va da o savoare deosebită supei este prazul, în timp ce coriandrul îi va adăuga o aromă specială.

Rețeta de supă-cremă de mazăre a lui Cătălin Scărlătescu

Perfectă vara, cu o culoare apetisantă și un gust pe măsură, mazărea, sau proteina vegetarienilor, este perfectă pentru un prânz sau o cină lejeră. Supa-cremă recomandată de chef Cătălin Scărlătescu este nu doar delicioasă, ci și foarte simplu de făcut. Iată ingredientele pentru două porții!


Citește și: Rețetă de plăcintă cu mere la tigaie

Citește și: Rețeta de șnițele de post cu ciuperci Pleurotus a Paulei Seling. Ce secrete culinare are artista în bucătărie

Citește și: Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad

Citește și: Rețetă de biscuiți șprițați. Desertul copilăriei

Ingrediente

Pentru supă:

Mazăre verde fină – o conservă de 800 g

Praz – o jumătate

Ceapă – o jumătate

Usturoi – 3-4 căței

Coriandru – după gust


Sare – după gust

Pentru decor:

Mazăre verde foarte fină – o conservă de 150 g

Crutoane

Ulei de măsline

Iaurt (la alegere) – după gust

Cum se prepară supa-cremă de mazăre

Se taie prazul fâșii, ceapa se toacă mărunt, se zdrobește usturoiul și se toacă mărunt și coriandrul. Se pune uleiul de măsline într-o tigaie unde se adaugă toate ingredientele. Se călesc legumele la foc mic până se rumenesc ușor și devin sticloase.


Apoi, se toarnă totul într-un blender, se adaugă și mazărea cu tot cu zeamă (sau supă de legume dacă preferați), se mixează până ce amestecul devine onctuos, iar apoi se mai subțiază puțin, după preferință, pe foc. În câteva minute, este gata de servit.

Se ornează cu boabele fine de mazăre și e delicioasă cu crutoane și o lingură de iaurt sau smântână.