Rețetă de supă cremă de morcovi cu ricotta. Supa cremă e un adevărat deliciu și reușește să-ți potolească foamea cât ai clipi. De asemenea, este și un preparat care se pregătește extrem de simplu și rapid, în doar câțiva pași. Dacă vrei să încerci ceva nou și gustos, noi îți propunem să încerci rețeta de supă cremă de morcovi cu ricotta. Iată cum o gătești!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de supă cremă de morcovi cu ricotta. Așadar, supa cremă de morcovi cu ricotta e o alternativă perfectă atunci când vrei să-ți satisfaci repede foamea. Pe lângă faptul că e un preparat gustos, e și extrem de sănătos, ingredientele „vedetă’ fiind legumele. Află mai jos cum se prepară rețeta de supă cremă de morcovi cu ricotta în doar câțiva pași simpli.
Citește și: Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad
Citește și: Rețetă de biscuiți șprițați. Desertul copilăriei
Citește și: Rețeta de paste cu pesto de busuioc și rucola a lui Cătălin Scărlătescu
Citește și: Rețeta de clătite a Mihaelei Bilic: „Clătita perfectă are nevoie de odihnă'
Rețetă de supă cremă de morcovi cu ricotta – Ingrediente
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată mărunt
3 căței de usturoi mărunțiți
500g morcovi, curățați și tăiați rondele
4 căni de supă de legume sau pui (sau suficient cât să acopere morcovii)
1/2 cană de ricotta
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
Opțional: smântână sau iaurt grecesc pentru servire
Opțional: chimen măcinat sau frunze proaspete de mărar pentru decor
Rețetă de supă cremă de morcovi cu ricotta – Mod de preparare
1. Primul pas este să încingeți uleiul de măsline, la foc mediu, într-o oală mare. După ce s-a încins, puneți ceapa și usturoiul. Căliți aceste două ingrediente aproximativ cinci minute, până ce capătă o culoare aurie și devin moi.
2. Adăugați apoi și morcovii tăiați în goală. Se lasă la gătit încă alte cinci minute, amestecând din când în când, scrie spynews.ro.
3. Ulterior, turnați și supa de legume sau de pui peste morcovi în oală, aducând astfel amestecul la fierbere. Reducați apoi focul și lăsați totul la fiert, la foc mic, aproape 20-25 de minute. Vă veți da seama că e gata atunci când morcovii devin complet moi.
4. Pisați apoi amestecul de morcovi cu ajutorul unui blender într-o supă fină. Întoarceți amestecul la foc mic, iar apoi adăugați în supa caldă ricotta. Amestecați totul cu grijă, până ce supa devine cremoasă.
5. La final, după ce gustați din supă, adăugați sare și piper după gust. Supa cremă de morcovi cu ricotta se servește caldă, cu o lingură de smântână sau iaurt grecesc deasupra. De asemenea, puteți presăra un praf de chimen măcinat sau puteți adăuga frunze proaspete de mărar pentru decor.
Sursă foto: Pixabay