Rețetă supă cremă de țelină. Gustoasă și aromată

.

Nu ați încercat niciodată o rețetă de supă cremă de țelină? A venit timpul să o faceți, pentru că este un preparat foarte simplu de făcut și, nu în ultimul rând, gustos, fin și cu o cremozitate specială. Va deveni, cu siguranță, preparatul favorit al întregii familii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Pentru a prepara cea mai delicioasă rețetă de supă cremă de țelină nu aveți nevoie de multe ingrediente și nici de mult timp, iar rezultatul va fi, vă garantăm, fabulos. Savoarea deosebită a țelinei va fi perfect potențată de gustul legumelor călite în prealabil, dar și de smântâna de gătit. Aceasta va da supei o cremozitate specială și va deveni, cu siguranță preparatul favorit al întregii familii.


Rețetă de supă cremă de țelină cu smântână

Într-o oră este gata, este plină de vitamine, are un gust savuros și un aspect pe măsură și, nu în ultimul rând, e simplu de gătit, așadar iată care este cea mai simplă rețetă de supă cremă de țelină!

Ingrediente rețetă supă cremă de țelină

  • 500 g țelină
  • un morcov
  • 2-3 cartofi
  • o ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml smântână de gătit
  • 1,5 l apă sau supă de legume
  • crutoane (opțional)
  • ulei de măsline, piper și sare
  • mărar și pătrunjel (câte o legătură)
  • boia dulce

Citește și: Ciorbă de salată verde. Perfectă pentru zilele toride de vară!

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Ciorbă de pește picantă. Rețetă rapidă și gustoasă

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada. Rețetă simplă și gustoasă

Cum se prepară supa cremă de țelină

Această rețetă de supă cremă poate fi oricând îmbunătățită, în funcție de preferințele voastre culinare. Smântâna dulce poate fi înlocuită cu smântână acră, se poate pune și puțină nucșoară pentru un plus de aromă sau îi puteți adăuga șuncă crispy. De asemenea, poate fi acrită și cu lămâie, atunci când este servită la masă.



  • Ţelina și celelalte legume se curăță se spală și se taie în cubulețe, apoi se pun la fiert, la foc mic, împreună cu puțin ulei de măsline și sare.
  • După ce au fiert, se scot într-un bol, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu sare, boia, piper şi o parte din pătrunjelul tocat mărunt.
  • Se mai lasă să dea în câteva clocote, iar spre final se adaugă smântâna lichidă.
  • Între timp, se pun crutoanele în tavă, se stropesc cu ulei de măsline amestecat cu usturoi pisat şi se lasă să se rumenească. Supa cremă se serveşte cu crutoane şi se ornează cu mărar verde sau cu chives.
  • Poate fi servită și cu fulgi de parmezan sau cu bucățele de șuncă crocantă sau puțin ulei de măsline deasupra.

Foto: Pixabay