Rețetă de supă cremă de urzici

.

Rețetă de supa cremă de urzici. Beneficiile aduse de consumul de urzici sunt imense, dar la fel de bun este și gustul acestor plante, care primăvara se găsesc practic peste tot. Iată o rețetă pe cât de ieftină, pe atât de delicioasă, de care vă veți îndrăgosti pe loc!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de supă cremă de urzici. Urzicile sunt o sursă excelentă de nutrienți, conținând, printre altele, proteine, grăsimi, fibre alimentare și carbohidrați, dar și minerale, clorofilă, aminoacizi, lecitină, carotenoide și vitamine. De asemenea, s-a descoperit că mica plantă verde cu frunze înțepătoare ar avea proprietăți antiinflamatoare, analgezice, hepatoprotectoare, antioxidante, antivirale, antiandrogenice, anticanceroase, hipotensive și diuretice. Dacă asta nu v-a convins, cu siguranță vă va convinge gustul delicios al acestora.


Rețetă de supă cremă de urzici

Este primăvară, momentul perfect pentru a consuma vegetale, după abuzul de mâncăruri consistente de peste iarnă. Și cum este vremea lor, iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti o delicioasă supă cremă de urzici.

Citește și: Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie

Citește și: Rețetă de înghețată cu lapte condensat

Citește și: Rețetă de supă cremă de creveți

Citește și: Rețetă de tartă cu banane la tigaie


Ingrediente:

  • 500 g de urzici
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 cartofi medii, curățați și tăiați cubulețe
  • 1 litru de supă de legume
  • 2 linguri de ulei de măsline sau unt
  • sare
  • piper
  • smântână sau iaurt grecesc
  • crutoane

Cum se prepară supa cremă de urzici

Uleiul de măsline sau untul se topește într-un vas încăpător. Se adaugă ceapa și usturoiul, care se călesc până devin sticloase și prind o culoare aurie. Pe deasupra se pun cartofii cubulețe și urzicile și se amestecă bine cu ceapa și usturoiul, apoi se călesc împreună încă 2 minute.

Apoi, se toarnă supa de legume peste legumele din oală și, în timp ce încep să fiarbă, condimentați cu sare și piper. Se fierb toate în jur de un sfert de oră, până se înmoaie cartofii.


După ce au fiert toate legumele, se ia oala de pe foc și se mixează amestecul cu un blender până ce toată compoziția devine cremoasă. Se pune vasul din nou pe foc și se mai ține 5 minute, până să omogenizează perfect totul și se combină aromele, în jur de 5 minute.

Supa se servește caldă, cu o porție generoasă de smântână sau de iaurt, alături de crutoane simple sau cu usturoi. Este excelentă în perioada de post dacă eliminați, evident, untul și smântâna sau iaurtul.