Supă cu găluște. Rețetă ușor de preparat

.

Rețetă de supă cu găluște. Cine nu adoră găluștele? Supa de pui este una dintre supele preferate ale românilor, iar găluștele oferă un plus. Unde mai pui să că se prepară foarte ușor și poate să fie consumată oricând și la orice oră.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de supă cu găluște. Pentru acest preparat nu aveți nevoie de ingrediente greu de găsit. În mare măsură, cu doar un drum la piață, puteți să faceți rost de toate elementele de care aveți nevoie. În ceea ce privește găluștele, dacă veți urma pașii de mai jos, veți obține găluște pufoase și delicioase.


Citește și: Rețetă tradițională de ostropel de pui.Cum se prepară

Citește și: Rețetă sos pesto.Ideal pentru paste și bruschete

Citește și: Ciorbă rădăuțeană.Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Ciorbă de legume.Ingredientul care dă gustul perfect

Rețetă de supă cu
găluște – Ingrediente

– 1 pui mic

– 2 ardei

– 1 rădăcină
păstârnac

– 1 rădăcină
ţelină

– 1 ceapă mare

– 2 morcovi

– 1-2 ardei

– 2 cartofi

– 1 ardei capia
sau un gogoșar

– sare


– piper boabe și
măcinat

– 2-3 lingurite
ulei de floarea-soarelui

– 2 căţei usturoi

– 1 legatura
pătrunjel

Pentru găluști

– 2 ouă

– 5 linguri griș

– cimbru uscat

Rețetă de supă cu
găluște – Mod de preparare

1. Spălați puiul,
proporționați-l și puneți-l la fiert.

2. După care,
treceți la legume. Acestea se curăță, se spală și se adaugă în apa în care
fierbe puiul, însă fără ardeiul capia și cartofii.

3. Adăugați
cățeii de usturoi și câteva boabe de pieper. Lăsați să fiarbă la foc mediu.

4. În ceea c e
privește prepararea găluștelor, bateți ouălele, adăugați sare, piper și grișul
în ploaie.

5. Apoi, verificați dacă au fiert zarzavaturile și carnea de pui. Acestea se scot din supă și se lasă câteva minute să se răcească, potrivit unica.ro.


6. Desfaceți
puiul și alegeți pieptul. Tăiați-l cubulețe și puneți-l în supă împreună cu
morcovii tăiați rondele.

7. După care, se
fac găluștele și se mai lasă să clocotească încă 10 minute. Puneți sare și piper după gust. Puteți să
serviți supa cu pătrunjel proaspăt deasupra.

Poftă bună!

Sursa Foto: pixabay