O supă delicioasă, ușor de făcut și inspirată din bucătăria japoneză. Pentru că are la bază doar legume, preparatul este potrivit și pentru perioada postului, dar și pentru cei care au un regim vegetarian. Mai jos găsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Soia verde, cunoscută și sub denumirea de edamame, sunt boabe de soia necoapte, care se consumă adesea fierte sau aburite. Acestea sunt o sursă excelentă de proteine, fibre și vitamine, fiind adesea folosite în preparate asiatice, cum ar fi supe, salate sau gustări.
Citește și: Ce este „taci și înghite' – rețetă
Citește și: Rețetă de spanakopita vegană – plăcinta grecească cu tofu și spanac perfectă pentru post
Citește și: Rețetă de tort Mojito. Desertul se prepară în 30 de minute
Citește și: Rețetă de sarmale de post
Rețetă de supă cu soia verde și actriță cu oțet – Ingrediente
100 de grame de soia verde (fasole mung)
trei linguri de sos de soia
cinci caise uscate
două roşii tocate
ceapă verde tăiată fin
două linguri de oţet de mere
o lingură de ghimbir proaspăt ras
jumătate de dovlecel sau castravete
un ardei iute verde tăiat fin
două linguri de suc de lime (lămâie verde)
două linguri de coriandru mărunţit
puţin piper roşu
Rețetă de supă cu soia verde și actriță cu oțet – Mod de preparare
1. Cât timp se prepară supa, fasolea mung și sosul de soia se amestecă și se lasă la marinat.
2. Caisele uscate se fierb în apă timp de cinci minute, apoi se pun într-un blender și se amestecă cu roşiile, ceapa verde, oţetul, ghimbirul plus trei căni de apă, până se omogenizează.
3. Transferați conținutul într-un vas pentru supă, potrivit adevarul.ro.
4. Adăugați castravetele sau dovlecelul, ardeiul iute, sucul de lămâie, coriandrul, piperul roşu şi amestecul de fasole cu soia.
Sursa foto: Freepik