Rețetă de supă de castane

.

E toamnă și e sezonul lor, așadar vă invităm să pregătiți o delicioasă rețetă de supă de castane! E fină, cremoasă, aromată și are un gust care va fi pe placul întregii familii. În plus, se gătește ușor, timpul de gătire nedepășind 30 de minute.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Dacă ați mâncat până acum doar castane coapte sau piure de castane în diverse deserturi, aflați că puteți pregăti o supă de castane absolut delicioasă în doi timpi și trei mișcări. În plus, castanele sunt bogate în carbohidrați și antioxidanti, au puține grăsimi (mai puține decât nucile), un nivel scazut de proteine și, nu în ultimul rând, nu conțin colesterol sau gluten și au proprietăți antiinflamatorii.

Rețetă de supă de castane

Cu siguranță nu este român care să nu fi mâncat măcar o dată castane toamna sau măcar la un târg de Crăciun… Dar puțini sunt cei care au încercat supa de castane, un preparat gourmet, super aromat și simplu de făcut. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!


Citește și: Rețetă de prăjitură cu piersici

Citește și: Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți

Citește și: Prăjitură cu cireșe și brânză.Rețeta de vară perfectă

Citește și: Rețetă papanași cu brânză de vaci și griș

Citește și: Supă de roșii

Ingrediente

  • 250 g castane
  • 1 ceapă
  • 1 praz
  • 1 cățel usturoi
  • 1 pahar de supă de pui sau supă de legume
  • 1 pahar apă
  • 50 ml smântână de gătit
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru (opțional)

Cum se prepară supa de castane

Mai întâi, castanele se crestează în cruce pentru a se putea găti mai repede. Într-o cratiță se pune apa la fiert și se pun castanele când dă în clocot. Se lasă la fiert timp de 15 minute, apoi se scot și se pun la răcit.


Între timp, ceapa și prazul se taie mărunt și se călesc cu puțin ulei până se înmoaie. După aceea, se adaugă și cățeii de usturoi mărunțiți și se mai călesc puțin.

Pe urmă, se adaugă supa și apa și se condimentează cu sare și piper după gust. Se lasă să fiarbă totul circa 15 minute.

Peste castanele răcite și curățate de coajă se adaugă supa, câte puțin, și se pasează cu un blender până se obține consistența unei creme. Dacă supa de castane este prea groasă, se mai poate adăuga puțină supă de pui sau apă.


Se pune cratița la loc pe foc pentru câteva minute și se adaugă smântâna de gătit și cimbrul, după gust.

Supa de castane se servește caldă, cu crutoane și cu smântână.